(Ρεπορτάζ από αντιφασιστική κινητοποίηση στη Γερμανία)

Το Σάββατο (17/2) , το ΑfD, το κόμμα της γερμανικής ακροδεξιάς, οργάνωσε «πορεία γυναικών» στο Βερολίνο, η οποία πήρε θέση «κατά της βίας κατά των γυναικών», εκφράζοντας παράλληλα ισλαμοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις.

Γι ' αυτούς, η λύση απέναντι στη βία κατά της γυναίκας που έχει διαποτίσει τις κοινωνίες μας θα ήταν … το κλείσιμο των συνόρων, η ανόρθωση τειχών, ο αποκλεισμός και ο διαχωρισμός.

Η διαδήλωσή τους σκόπευαν να περάσει από το Κρόιτσμπεργκ, μια από τις πιο πολυπολιτισμικές γειτονιές της πόλης. Τελικά, η προκλητική αυτή διαδήλωση μάζεψε μερικές εκατοντάδες φασίστες, κυρίως άντρες.

Χιλιάδες σύντροφοι-φισσες έφραξαν τον δρόμο στη φασιστική διαδήλωση, που στόχο είχε υποτίθεται να φτάσει μέχρι την καγκελαρία. Οι φασίστες προχώρησαν μερικές εκατοντάδες μέτρα και βρέθηκαν περικυκλωμένοι από όλες τις πλευρές. Η αστυνομία προσπάθησε να εκκενώσει με τη συνηθισμένη βία τους δρόμους που είχε αποκλείσει η αντιφασιστική συγκέντρωση (γύρω από τους φασίστες) , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η πορεία των φασιστών τελικά διαλύθηκε και οι φασίστες έπρεπε να πάνε σπίτι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στις φασιστικές προκλήσεις.

Πρέπει να απομονώσουμε τους φασίστες από τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, που δεν τους ανήκουν και δεν θα τους ανήκουν ποτέ. Οι ίδιοι βασίζονται σε φαντασιακές κοινότητες (στΜ εννοεί τα έθνη) που καλλιεργούν την άποψη ότι τα δικαιώματα είναι για λίγους και ότι όσοι βρίσκονται χαμηλότερα στην κοινωνική κλίμακα αποτελούν την πηγή των προβλημάτων. Τους επιτρέπεται να υπάρχουν για να εμπεδώνουν ένα ιεραρχικό, αυταρχικό όραμα για την κοινωνία, όπου η εξουσία ασκείται από πάνω προς τα κάτω, από λευκό σε μαύρο, από άνδρα σε γυναίκα.

Αποκλείουμε τους φασίστες από τους χώρους σωματικά και ιδεολογικά, τους εμποδίζουμε να δρουν στην κοινωνία. Από τη Ματσεράττα ως τη Μπολόνια, από το Βερολίνο ως την Πιατσέντσα, είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε ότι δεν είναι πολύ αργά.

*μέλος των Berlin Migrant Strikers

Μετάφραση: Στέλιος Αναστασάκης 

Ετικέτες