Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου λόγω του συλλαλητηρίου που καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς.

Με πορεία στους δρόμους της πόλης με πλήθος αντικυβερνητικών συνθημάτων όπως το σύνθημα "Το μέλλον ανήκει στον κόσμο ανήκει της δουλειάς, αυτός που πλεονάζει είναι ο Σαμαράς", οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία έδωσαν την απάντησή τους στην πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημοσίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της συγκέντρωσης ήταν η ενωτική παρουσία της αριστεράς, μέσω της συμμετοχής του ΠΑΜΕ στην πορεία.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η πορεία έγινε στα πλαίσια της απεργίας των διοικητικών που συνεχίζεται για όγδοη εβδομάδα. Το επόμενο διάστημα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η ενωτική δράση της αριστεράς πρέπει να ενταθούν και να ενισχυθούν. Τα επόμενα κινηματικά ραντεβού όπως η απεργιακή κινητοποίηση της 3/11 εν' όψει της επιχειρούμενης κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας αλλά και η κεντρική πανεργατική απεργία της 6/11 πρέπει να αποτελέσουν αφορμή και τοπικά για ένα κύμα κινητοποιήσεων που με συντονισμό και κλιμάκωση θα  ανατρέψει την κυβέρνηση. 

Ετικέτες