Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων τους προέβησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παναγιά στον Δήμο Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμενοι για τη σταδιακή αποδυνάμωση της νοσοκομειακής μονάδας που οδηγεί στην πλήρη κατάργησή της και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Την Πέμπτη 3/1/2013 οι εργαζόμενοι μαζί με αλληλέγγυους πολίτες της Καλαμαριάς,  έκαναν πορεία στην περιοχή και βρήκαν την αμέριστη υποστήριξη των κατοίκων που από τα μπαλκόνια τους επιβράβευαν την κινητοποίηση.  Ανάμεσα στους υποστηρικτές ήταν και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ιωάννα Γαϊτάνη καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ.

Ο αγώνας των εργαζομένων και των αλληλέγγυων καθώς και η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει την προσωρινή αναστολή της διαταγής για μετακίνηση τριών κλινικών προς το νοσοκομείο Αγ. Παύλος, έως ότου υπάρξει ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων από την πλευρά των εργαζομένων σε συνδυασμό με την έμπρακτη και φανερή αλληλεγγύη κοινωνικών φορέων και πολιτών σίγουρα θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για μια λύση που θα είναι υπέρ της δημόσιας υγείας.   

Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις  18.00. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 4ης ΔΥΠΕ, Αριστοτέλους 16.

Ετικέτες