Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα «προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου», ένα πακέτο μέτρων σκληρής λιτότητας που αφορά κυρίως το Ασφαλιστικό, τη φορολογία, αλλά και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Σε δεύ­τε­ρη φάση, δη­λα­δή με τα «προ­α­παι­τού­με­να του Νο­εμ­βρί­ου», ανα­μέ­νο­νται ακόμη πιο επώ­δυ­να μέτρα, που, με­τα­ξύ άλλων, θα προ­βλέ­πουν νέες πε­ρι­κο­πές στις συ­ντά­ξεις και κα­τάρ­γη­ση σει­ράς ευ­νοϊ­κών ρυθ­μί­σε­ων για τους αγρό­τες. Το πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο δη­μο­σιο­ποι­ή­θη­κε το βράδυ του πε­ρα­σμέ­νου Σαβ­βά­του και το πε­ριε­χό­με­νο του κα­τα­δει­κνύ­ει τις επι­πτώ­σεις που θα έχει κυ­ρί­ως για τα χα­μη­λά και με­σαία ει­σο­δή­μα­τα η εφαρ­μο­γή του νέου Μνη­μο­νί­ου. Η ψή­φι­ση του είναι προ­ϋ­πό­θε­ση για την κα­τα­βο­λή της υπο­δό­σης των 2 δισ. ευρώ, ενώ το δεύ­τε­ρο πα­κέ­το μέ­τρων (του Νο­εμ­βρί­ου) συν­δέ­ε­ται με την υπο­δό­ση του 1 δισ. ευρώ.

Επί­σης, στο πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο προ­βλέ­πο­νται οι όροι υπό τους οποί­ους θα προ­χω­ρή­σει η δια­γρα­φή των χρεών της ΤΡΑΙ­ΝΟ­ΣΕ προς τον ΟΣΕ καθώς και του ΟΣΕ προς το Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο, ρυθ­μί­σεις που συν­δέ­ο­νται με την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΤΡΑΙ­ΝΟ­ΣΕ και της εται­ρεί­ας τρο­χαί­ου υλι­κού του ΟΣΕ (ROSCO). Εδώ επα­να­λαμ­βά­νε­ται η πάγια μνη­μο­νια­κή με­θο­δο­λο­γία: οι προς ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση εται­ρεί­ες απαλ­λάσ­σο­νται των βαρών τους (χρέη, ακόμη και κα­τη­γο­ρί­ες δα­πα­νών) τα οποία ανα­λαμ­βά­νει το Δη­μό­σιο (δη­λα­δή όλοι εμείς) ώστε να απο­δο­θούν χωρίς «βάρη» στον ιδιώ­τη… 

Είναι πλέον, προ­φα­νές, ότι αυτό που υπο­σχό­ταν προ­ε­κλο­γι­κά η ηγε­σία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, για την εφαρ­μο­γή ενός «πα­ράλ­λη­λου προ­γράμ­μα­τος» που θα πε­ριο­ρί­ζει το βάρος της λι­τό­τη­τας για τους ασθε­νέ­στε­ρους, είναι φρού­δες ελ­πί­δες ή επί της ου­σί­ας ένα τέ­χνα­σμα για να προ­κα­λέ­σει σύγ­χυ­ση στους ερ­γα­ζό­με­νους και τα λαϊκά στρώ­μα­τα που θα κλη­θούν και αυτή τη φορά να πλη­ρώ­σουν τον λο­γα­ρια­σμό. Και όλα αυτά για μία αό­ρι­στη υπό­σχε­ση «ελά­φρυν­σης» του δη­μο­σί­ου χρέ­ους, την ίδια ώρα που η ύφεση επι­μέ­νει, η ανερ­γία πα­ρα­μέ­νει σε υψηλά επί­πε­δα και τα ει­σο­δή­μα­τα συ­νε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται. 

Ει­δι­κό­τε­ρα, με το πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο έρ­χο­νται οι εξής αλ­λα­γές:

Ασφα­λι­στι­κό

Με τις ρυθ­μί­σεις του πο­λυ­νο­μο­σχε­δί­ου, εφαρ­μό­ζο­νται και στο Δη­μό­σιο μια σειρά αλ­λα­γών που ήδη έχουν ψη­φι­στεί με το νέο Μνη­μό­νιο για τους ασφα­λι­σμέ­νους στα υπό­λοι­πα ασφα­λι­στι­κά τα­μεία. Συ­γκε­κρι­μέ­να:

  • Αυ­ξά­νο­νται ανα­δρο­μι­κά από τις 19 Αυ­γού­στου 2015 τα όρια συ­ντα­ξιο­δό­τη­σης μέχρι την 1η Ια­νουα­ρί­ου 2022 και επι­βάλ­λε­ται πρό­στι­μο επι­πλέ­ον 10% σε όσους επι­λέ­ξουν να συ­ντα­ξιο­δο­τη­θούν νω­ρί­τε­ρα απ' ό,τι προ­βλέ­πουν τα νέα όρια. Δη­λα­δή, πε­ριο­ρί­ζο­νται πε­ραι­τέ­ρω οι πρό­ω­ρες συ­ντα­ξιο­δο­τή­σεις και εφαρ­μό­ζο­νται τα γε­νι­κά όρια ηλι­κί­ας, που είναι το 62ο έτος με 40 χρό­νια ασφά­λι­σης και το 67ο με 15 ή πε­ρισ­σό­τε­ρα έτη ασφά­λι­σης. 

Με τις ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις απο­σα­θρω­μέ­νες και την αδή­λω­τη ερ­γα­σία να αυ­ξά­νε­ται συ­νε­χώς ως πο­σο­στό στη μι­σθω­τή απα­σχό­λη­ση, είναι ξε­κά­θα­ρο ότι οι πε­ρισ­σό­τε­ροι ερ­γα­ζό­με­νοι δεν μπο­ρούν να συ­μπλη­ρώ­σουν 40 έτη ασφά­λι­σης και συ­νε­πώς θα πά­ρουν μελ­λο­ντι­κά, εάν πά­ρουν, συ­ντά­ξεις - «ψί­χου­λα» που δεν θα επαρ­κούν ούτε καν για τις στοι­χειώ­δεις ανά­γκες σε τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα κτλ. Ση­μειώ­νε­ται ότι το κα­τώ­τα­το όριο σύ­ντα­ξης δεν έχει εφαρ­μο­γή για όσους έχουν απο­χω­ρή­σει ή απο­χω­ρούν από την υπη­ρε­σία από 1 Ιου­λί­ου 2015 και μετά και δεν έχουν συ­μπλη­ρώ­σει το 67ο έτος της ηλι­κί­ας τους, υπό την επι­φύ­λα­ξη του νόμου του 2010, που προ­βλέ­πει τη δυ­να­τό­τη­τα αύ­ξη­σης του γε­νι­κού ορίου ηλι­κί­ας συ­ντα­ξιο­δό­τη­σης και πάνω από τα 67 έτη, στην πε­ρί­πτω­ση που αυ­ξη­θεί το προσ­δό­κι­μο ζωής, από το 2022 και ανά τρία χρό­νια. Αυτοί οι συ­ντα­ξιού­χοι μέχρι τη συ­μπλή­ρω­ση του προ­α­να­φε­ρο­μέ­νου ορίου ηλι­κί­ας θα λαμ­βά­νουν το ποσό της σύ­ντα­ξης που ανα­λο­γεί στα έτη ασφά­λι­σής τους κατά πε­ρί­πτω­ση.

  • Επί­σης, κα­ταρ­γεί­ται η δυ­να­τό­τη­τα χρη­μα­το­δό­τη­σης των ελ­λειμ­μα­τι­κών ασφα­λι­στι­κών τα­μεί­ων από τον «κου­μπα­ρά» του ασφα­λι­στι­κού (ΑΚΑΓΕ) ανα­δρο­μι­κά από την 1η Σε­πτεμ­βρί­ου 2015 μέχρι τις 31η Δε­κεμ­βρί­ου 2018. 
  • Τέλος, κα­ταρ­γεί­ται η δυ­να­τό­τη­τα επι­λο­γής έως δύο κα­τώ­τε­ρων ασφα­λι­στι­κών κλά­σε­ων στο ΕΤΑΑ (μη­χα­νι­κοί, δι­κη­γό­ροι, για­τροί), η δυ­να­τό­τη­τα συμ­ψη­φι­σμού λη­ξι­πρό­θε­σμων χρεών - μελ­λο­ντι­κής σύ­ντα­ξης ασφα­λι­σμέ­νων του ΟΑΕΕ και η απο­ποι­νι­κο­ποί­η­ση των οφει­λών προς τον ΟΑΕΕ, ενώ δεν θα δο­θούν συ­ντά­ξεις (260 ευρώ μη­νιαί­ως) στους ανα­σφά­λι­στους υπε­ρή­λι­κες ομο­γε­νείς και δεν θα υπάρ­ξει πα­ρά­τα­ση σε ό,τι αφορά τη ρήτρα μη­δε­νι­κού ελ­λείμ­μα­τος για το Με­το­χι­κό Τα­μείο Πο­λι­τι­κών Υπαλ­λή­λων. Πρό­κει­ται για δια­τά­ξεις των νόμων 4331 και 4325 του 2015, που είχαν ψη­φι­σθεί, χωρίς τη συ­ναί­νε­ση της τρόι­κας, όταν υφυ­πουρ­γός Ερ­γα­σί­ας στην πρώτη κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ήταν ο Δη­μή­τρης Στρα­τού­λης.

Φο­ρο­λο­γία

Οι αλ­λα­γές στη φο­ρο­λο­γία που επη­ρε­ά­ζουν τα μι­κρο­με­σαία λαϊκά στρώ­μα­τα αφο­ρούν εν μέρει στον ΕΝΦΙΑ και κυ­ρί­ως στα ενοί­κια. Συ­γκε­κρι­μέ­να:

  • Επι­βάλ­λε­ται συ­μπλη­ρω­μα­τι­κός φόρος σε εκτός σχε­δί­ου οι­κό­πε­δα και στα δια­τη­ρη­τέα άνω των 100 ετών. Ο φόρος θα επι­βάλ­λε­ται ακόμη και σε σπί­τια που έχουν κλη­ρο­νο­μη­θεί και τα οποία μπο­ρεί να είναι ερεί­πια, αφού προ­βλέ­πε­ται η ανα­δρο­μι­κή κα­τάρ­γη­ση της εξαί­ρε­σής τους από την 1η Ια­νουα­ρί­ου 2015.
  • Μειώ­νε­ται από τα 5 στο 1 ευρώ (!) το ποσό ΕΝΦΙΑ που δεν βε­βαιώ­νε­ται στο φο­ρο­λο­γού­με­νο μετά την εκ­κα­θά­ρι­ση, ενώ την ίδια ώρα απαλ­λάσ­σο­νται τα ακί­νη­τα εται­ρειών «ει­δι­κού σκο­πού» οι οποί­ες ανή­κουν στο ΤΑΙ­ΠΕΔ.
  • Σε ό,τι αφορά τα ενοί­κια, κα­ταρ­γεί­ται ανα­δρο­μι­κά από την 1η Ια­νουα­ρί­ου 2015 η δυ­να­τό­τη­τα εκ­χώ­ρη­σης ανεί­σπρα­κτων ενοι­κί­ων από τους ιδιο­κτή­τες ακι­νή­των, άρα θα πρέ­πει να πλη­ρώ­σουν φόρο ει­σο­δή­μα­τος και για μι­σθώ­μα­τα που δεν έχουν ει­σπρά­ξει και απο­δε­δειγ­μέ­να δεν πρό­κει­ται να ει­σπρά­ξουν ποτέ.
  • Τέλος, αυ­ξά­νο­νται οι φο­ρο­λο­γι­κοί συ­ντε­λε­στές του ει­σο­δή­μα­τος από ενοί­κια και μά­λι­στα ανα­δρο­μι­κά από τα φε­τι­νά ει­σο­δή­μα­τα. Ο συ­ντε­λε­στής για ει­σό­δη­μα έως 12.000 ευρώ αυ­ξά­νε­ται από 11% σε 15% και ο συ­ντε­λε­στής για ει­σό­δη­μα από 12.000 και άνω αυ­ξά­νε­ται από 33% σε 35%. Για φο­ρο­λο­γού­με­νο με συ­νο­λι­κό ει­σό­δη­μα από ενοί­κια ύψους 12.000 ευρώ, ο φόρος αυ­ξά­νε­ται στα 1.800 από 1.320 ευρώ.

Ση­μειώ­νε­ται ότι στο πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο προ­βλέ­πο­νται με­γά­λες ποι­νές φυ­λά­κι­σης για κάθε εί­δους φο­ρο­λο­γι­κή πα­ρά­βα­ση που οδη­γεί σε απο­φυ­γή πλη­ρω­μής φόρου.

100 δό­σεις

Οι αλ­λα­γές στη ρύθ­μι­ση με­τα­τρέ­πουν τις 100 δό­σεις αυ­τε­πάγ­γελ­τα σε μι­κρό­τε­ρο αριθ­μό, που σε συν­δυα­σμό με το υψη­λό­τε­ρο επι­τό­κιο, φτά­νει έως και τον τρι­πλα­σια­σμό του μη­νιαί­ου ποσού οφει­λής. Οι λίγοι με­γα­λο­ο­φει­λέ­τες (250 από τους 6.500) που οφεί­λουν άνω του 1 εκατ. ευρώ και εκ­με­ταλ­λεύ­τη­καν τη ρύθ­μι­ση θα συ­νε­χί­σουν με τις 100 δό­σεις, ενώ αυτοί που τις έχουν πραγ­μα­τι­κά ανά­γκη θα τις χά­σουν, λόγω φο­ρο­δο­τι­κής αδυ­να­μί­ας. Οι δυ­σμε­νείς αλ­λα­γές, εκτι­μά­ται ότι θα επη­ρε­ά­σουν πάνω από 1 εκα­τομ­μύ­ριο οφει­λέ­τες.

Ανα­λυ­τι­κά:

• Αυ­ξά­νε­ται το επι­τό­κιο από 3% σε 5,05% για τη ρύθ­μι­ση των 100 δό­σε­ων, με οφει­λές άνω των 5.000 ευρώ, που υπά­γο­νται στις δια­τά­ξεις της ρύθ­μι­σης του Ν.4321/2015.

• Για οφει­λές χα­μη­λό­τε­ρες των 5.000 ευρώ για να ισχύ­σει το επι­τό­κιο 3% θα πρέ­πει ο οφει­λέ­της να μην ασκεί επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, η ακί­νη­τη πε­ριου­σία του σύμ­φω­να με το Ε9 να είναι αντι­κει­με­νι­κής αξίας μι­κρό­τε­ρης των 150.000 ευρώ και το ετή­σιο ει­σό­δη­μα να μην υπερ­βαί­νει τις 10.000 ευρώ.

• Το ύψος των τρα­πε­ζι­κών κα­τα­θέ­σε­ων (πι­θα­νό όριο 200.000 ευρώ) θα κρί­νει την ικα­νό­τη­τα του οφει­λέ­τη για εξό­φλη­ση σε λι­γό­τε­ρες δό­σεις, ενώ για όσους σύμ­φω­να με το ει­σό­δη­μά τους, έχουν την οι­κο­νο­μι­κή άνεση, θα κρί­νε­ται ακόμα και η απο­βο­λή τους από τη ρύθ­μι­ση.