Ψηφίστηκε ομόφωνα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

02-12-2012

Συλλήψεις απεργών στο Α.Π.Θ.

Η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙτην απαράδεκτη, αντεργατική και αντιδημοκρατική πολιτική  και πρακτική της Κυβέρνησης των μνημονίων και της καταστροφής της χώρας, που με τους μηχανισμούς καταστολής (ΜΑΤ-Συλλήψεις-Δικαστήρια), χρησιμοποιώντας σαν αφορμή-δικαιολογία την απαράδεκτη επιστολή του Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Μυλόπουλου και των Πρυτανικών Αρχών, προχώρησαν σε επέμβαση των ΜΑΤ τη νύχτα της 29ης προς 30.11.2012 (δεύτερη μέρα μετά την επέμβαση στις 17 Νοέμβρη) και την σύλληψη 11 εργαζομένων-απεργών !!! εργολαβικών του Α.Π.Θ.

Στόχος της κυβέρνησης, η συκοφάντηση και η οικονομική και λειτουργική ασφυξία και διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η τρομοκράτηση των αγωνιζομένων εργαζομένων ΑΠΕΡΓΩΝ, που για 75 ημέρες δίνουν μια μάχη ζωής, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στους μνημονιακούς μισθούς πείνας, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στους εργολάβους-δουλεμπόρους.

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται περήφανα, με κόστος, απλήρωτοι για 4 μήνες, 368 απολύσεις, στοχοποιημένοι από τα γνωστά ΜΜΕ-μηχανισμούς προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινωνίας.

Τέλος ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη στάση των Πρυτανικών αρχών, Προέδρων και Κοσμητόρων του Α.Π.Θ. που με δική τους προτροπή, στέλνοντας την απαράδεκτη επιστολή τους, στην πράξη προκάλεσαν την είσοδο των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο και τις συλλήψεις των ΑΠΕΡΓΩΝ.

Έτσι λειτούργησαν στην πράξη σαν σύμμαχος στις Κυβερνητικές- Μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και λαϊκής φτωχοποίησης.

Καλούμε Κυβέρνηση και Πρυτανία, να σταματήσουν την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, να ανταποκριθούν θετικά στα αιτήματα των ΑΠΕΡΓΩΝ και να σεβαστούν το Πανεπιστημιακό Άσυλο, που με τον πιο βάρβαρο και απεχθή τρόπο παραβίασαν τα ΜΑΤ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των εργολαβιών στο Πανεπιστήμιο και να προωθήσει μια εργασιακή σχέση-σύμβαση αορίστου χρόνου, των εργαζομένων με το Α.Π.Θ. , χωρίς μεσάζοντες-εργολάβους, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες ζωής των εργαζομένων, αλλά και τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Ψηφίστηκε ομόφωνα.