Το R-project και το Κόκκινο Δίκτυο στο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει απερίφραστα με όλους τους τρόπους την απεργία της ΟΛΜΕ.

Ο αγώνας των καθηγητών της ΟΛΜΕ είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, ώστε να διασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση σε όλα τα παιδιά και πρώτ’ απ’ όλα στα παιδιά της φτωχής , λαϊκής οικογένειας που σήμερα στενάζει από την σκληρή μνημονιακή λιτότητα, την φτώχεια και την ανεργία. Όπως και οποιοσδήποτε εργατικός αγώνας, οποιαδήποτε απεργία σ’ αυτή την συγκυρία, ο αγώνας της ΟΛΜΕ δεν έχει «συντεχνιακά» χαρακτηριστικά αλλά αντίθετα έχει, εξ αντικειμένου, πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι μια πολιτική απεργία ενάντια στο μνημόνιο και την αυταρχική, αντιδημοκρατική κυβέρνηση. Είναι αγώνας για όλους /ες τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται άγρια από την κυβερνητική, τροϊκανή πολιτική του μνημονίου.

Είναι ταυτόχρονα αγώνας για την Δημοκρατία που στις μέρες μας ξηλώνεται μέρα με την μέρα από την αυταρχική δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά με τη βοήθεια των συνοδοιπόρων της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η απόφαση για την επιστράτευση των καθηγητών που ανακοινώθηκε με θράσος δημόσια και μεθοδεύεται πριν ακόμη την κήρυξη της απεργίας είναι άλλο ένα βήμα στην ουσιαστική αντιδημοκρατική εκτροπή που οικοδομεί όλους τους τελευταίους μήνες η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά! Μέσα σε ενάμιση χρόνο είναι  η τέταρτη φορά που η κυβέρνηση αναγκάζεται να καταφύγει στην επιστράτευση εργαζομένων ως τελευταίο όπλο προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της: έχουν προηγηθεί οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι απεργοί ναυτεργάτες, οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς

Στόχος της είναι το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι σαφές: το ίδιο θα συμβεί σε όποιον εργαζόμενο θελήσει να αντιδράσει στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις, διαλύουν σχολεία νοσοκομεία δήμους, διαλύουν εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες.

Ο αγώνας της ΟΛΜΕ είναι ταυτόχρονα αγώνας ιδεών και αξιών, αγώνας εκπαιδευτικός για την ίδια τη νεολαία, για τους ίδιους τους μαθητές που καλούνται από νωρίς να αποδεχτούν τους πιο σκληρούς όρους του ατομισμού και του ανταγωνισμού ως υπέρτατη αξία και στόχο ενάντια σε κάθε έννοια συλλογικότητας και δημοκρατικής παιδείας μέσα από την κρεατομηχανή των πανελλαδικών εξετάσεων. Πολύ περισσότερο στις σύγχρονες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που διαμορφώνει το μνημόνιο όπου η «αποτυχία» τιμωρείται άμεσα με ανεργία, φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η στήριξη της απεργίας της ΟΛΜΕ από την Aριστερά – χωρίς όρους και προϋποθέσεις – είναι αυτονόητη και υποχρεωτική. Αποτελεί υποχρέωση της Αριστεράς για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών προσπαθειών που με την στήριξη των ΜΜΕ, επιχειρεί την δημιουργία κλίματος «κοινωνικού αυτοματισμού». Η συναίνεση και συστράτευση ευρύτερων εργατικών και κοινωνικών κομματιών με τους απεργούς εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα των μαθητών και των γονιών τους είναι στόχος που εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των απεργών από την Αριστερά και όχι ασφαλώς προϋπόθεση.
Το R-project και το Κόκκινο Δίκτυο στο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει απερίφραστα με όλους τους τρόπους την απεργία της ΟΛΜΕ.

-       Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

-       Συμπαράσταση στων αγώνα των καθηγητών

Rproject– Κόκκινο Δίκτυο (Στο ΣΥΡΙΖΑ)