Η Ενιαία Κίνηση Εκπαιδευτικών Εορδαίας ήρθε και πάλι πρώτη στις τριπλές εκλογές των καθηγητών που έγιναν στις 5/5/2015, παρόλο που το αντίπαλο -μνημονιακό- δέος των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, μπροστά στην αδυναμία συγκρότησης συνδυασμού, κατέβηκε με «ανεξάρτητο» ενιαίο ψηφοδέλτιο (ακολουθώντας το παράδειγμα των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

Μάλιστα οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ βρήκαν προεκλογικά το θράσος να κατηγορήσουν την ΕΚΕΕ για... κυβερνητικό συνδικαλισμό - την απάντησή τους την πήραν από τον ίδιο τον κόσμο της εκπαίδευσης.
Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ έχουν ως εξής:

Ενιαία Κίνηση Εκπαιδευτικών Εορδαίας        171 ψήφοι (58,36%!)

Εορδαϊκή Ενωτική Κίνηση ΔΕ                      103 ψήφοι  (35,15%)

Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)                 17 ψήφοι (5,8%)

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ                           293

Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα για την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Ενιαία Κίνηση Εκπαιδευτικών Εορδαίας, αφού ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες για τη στήριξή τους,  τονίζει μεταξύ άλλων ότι

«(...)θα συνεχίσουμε και τη νέα διετία να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, ώστε να φθάσει η Δημόσια Διοίκηση σε ένα επίπεδο όπου όλοι θα απολαμβάνουμε αυτό που μας ανήκει, χωρίς να χρειάζονται ‘‘εξυπηρετήσεις’’. Αγωνιζόμαστε για να φθάσει το κράτος σε ένα επίπεδο όπου όλοι θα είμαστε ίσοι και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις, ρατσισμός, ξενοφοβία, σεξισμός και εκφοβισμός. Αγωνιζόμαστε για να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο, για να βελτιωθούν τα βιβλία, τα ωράρια, τα αναλυτικά προγράμματα, οι μορφές μάθησης και οι δομές που θα ενισχύσουν την αγάπη του μαθητή για την κριτική μάθηση και για το ίδιο το σχολείο. 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που δεν μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας έξω από την αυλή του σχολείου, οδηγηθήκαμε στο συνδικαλισμό από την αγωνία για την πορεία του δημόσιου σχολείου, με ανιδιοτέλεια, με διάθεση να αλλάξουμε ακόμη και τη «βαριά» έννοια του «συνδικαλιστή» με νέες ιδέες, νέα στάση ζωής, νέο πολιτικό ήθος και καθαρότητα.

Δεν είναι τυχαίο και αξίζει να σημειωθεί πως οκτώ (8) από τα δεκαπέντε (15) μέλη του ψηφοδελτίου μας (ποσοστό 53,5%) είναι συνάδελφοι που δεν έχουν βάλει ποτέ υποψηφιότητα σε κάποιο όργανο, είναι συνάδελφοι που μας εμπιστεύτηκαν και που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, οδήγησαν την παράταξη και πάλι στην νίκη (...)»

Ετικέτες