Ανακοίνωση του Κόκκινου Δικτύου.

1. Σχετικά με την υπερψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τη δέσμευση των αποθεματικών φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α. Αυτή τη στιγμή ήταν ο μοναδικός τρόπος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα ρευστά διαθέσιμα του προϋπολογισμού αλλά και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για να αποπληρώσει τα τοκοχρεολύσια του κρατικού χρέους.

β. Δεν έπρεπε  να δώσουμε τον παραμικρό "χώρο" στις μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι), των οποίων η κριτική στην ΠΝΠ είναι υποκριτική και οι οποίες πιέζουν ευθέως στην κατεύθυνση της εσωτερικής στάσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ ουδόλως διαμαρτυρήθηκαν μέχρι σήμερα που η κυβέρνηση πλήρωνε με τα ίδια διαθέσιμα τα τοκοχρεολύσια του κρατικού χρέους. Με την πολιτική τους αποδεικνύουν ότι βάζουν τα "δικαιώματα" των δανειστών πάνω από τους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν κινητοποιούνται ούτε για τα διαθέσιμα των φορέων ούτε για τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά για τα "δικαιώματα" των δανειστών.     

2. Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την επιλογή της να εξαντλεί τα ρευστά διαθέσιμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων. Πρέπει να αντιστρέψουμε τον εκβιασμό των δανειστών προχωρώντας σε παύση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια του κρατικού χρέους. Είναι η μόνη, "νόμιμη" και αποτελεσματική άμυνα στους εκβιασμούς των δανειστών και στην κινητοποίηση των ντόπιων, μνημονιακών δυνάμεων και συμμάχων τους, που χρησιμοποιούν τη χρηματοδοτική ασφυξία σαν όπλο για να μας υποχρεώσουν να βάλουμε την υπογραφή μας σε νέα μνημόνια.

Η εξάντληση των ρευστών διαθεσίμων για να πληρώνουμε αυτούς που μας εκβιάζουν, τους αποθρασύνει, εξασθενίζει τη θέση μας, υποσκάπτει την αξιοπιστία μας, αποθαρρύνει αυτούς που μας στήριξαν, κάνει το χρόνο να δουλεύει για τους δανειστές κι όχι για μας, δίνει "χώρο" στις εγχώριες μνημονιακές δυνάμεις να θορυβούν υποκριτικά και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρες αδιέξοδο.

Η μόνη απάντηση είναι η παύση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια και η διαγραφή του χρέους, που αναδεικνύονται σε εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή της λιτότητας.

25/4/2015

Ετικέτες