Οι κάτοικοι του Κερατσινίου γύρισαν την πλάτη τους στο κάλεσμα των νεοναζί!

Με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για δημιουργία hot spot και κέντρων μεταεγκατάστασης,  οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με υπόλοιπες  δεξιές δυνάμεις  στη ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσπάθησαν να οργανώσουν φασιστική – εθνικιστική φιέστα  κάτω από τον μανδύα της «Επιτροπής Κατοίκων».

Η αντίδραση του αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού κινήματος ήταν άμεση με μαζική παρουσία αντιρατσιστικών/αντιφασιστικών οργανώσεων, σωματεία, αγωνιστές -τριες του Αναρχικού και Αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατάφερε να σταματήσει το ρατσιστικό παραλήρημα των φασιστών και να διαμαρτυρηθεί για την δημιουργία φυλακών – στρατοπέδου συγκέντρωσης. Οι κάτοικοι του Κερατσινίου γύρισαν την πλάτη τους στο κάλεσμα των χρυσαυγιτών. Ακόμα και με την παρουσία των βουλευτών τους και των μπράβων τους από όλη της Αττική κατάφεραν να μαζέψουν μόλις μερικές δεκάδες χειροκροτητές του ρατσιστικού λόγου του Κασιδιάρη!

Εντύπωση μας κάνει και η απουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών στελεχών της που ενώ έκαναν προπαγάνδα υπερ της συγκέντρωσης των Χρυσαυγιτών, δεν εμφανίστηκαν καν.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή γνωρίζοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει να παραδώσει μέχρι τις 18/2 πέντε hot spots και δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο αγώνας είναι διαρκής σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει να δώσουμε μια ενωτική, μαζική και ταξική απάντηση ενάντια στο φασισμό και τα μνημόνια .

- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Οχι στη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού

- Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

- Ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όχι στις απελάσεις

- Οχι στους διαχωρισμούς: ίσα δικαιώματα και αξιοπρεπής ζωή για όλους, ντόπιους και μετανάστες

- Όχι στην Ευρώπη-Φρούριο του πολέμου, της ισλαμοφοβίας, του κράτους έκτακτης ανάγκης

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

Την Δευτέρα 8 Φλεβάρη οι ναζί μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής κρυμμένοι πίσω από μια παντελώς ανύπαρκτη επιτροπή κατοίκων Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες, ξεκινώντας από την κυβερνητική εξαγγελία για «κέντρο φιλοξενίας ανοικτού τύπου» σε πρώην στρατόπεδο του Σχιστού, για να προσπαθήσουν να περάσουν το ρατσιστικό τους μίσος στην τοπική κοινωνία. Το κάλεσμα της «επιτροπής κατοίκων» είναι ξεκάθαρα ναζιστικής προέλευσης: «να μην ισλαμοποιηθεί η πατρίδα μας», «όχι κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό». Οι χρυσαυγίτες θα’θελαν πολύ να πνίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα ή να τους πυροβολήσουμε στα σύνορα. Απ’την άλλη μιλάνε για «υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων», ενώ είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Το μόνο που θέλουν είναι να ξεμυτίσουν απ’τις τρύπες τους και να ψαρέψουν υποστηρικτές, μέχρι κι από τη ρατσιστική «δημοκρατική» δεξιά-ακροδεξιά στα θολά νερά της προσφυγικής κρίσης και της ισλαμοφοβίας, όντας υπόδικοι και έχοντας υποστεί πανωλεθρία από το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αφήσουμε σπιθαμή γης στους νεοναζί να κάνουν την ρατσιστική μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους!   

Σε αντίθεση με τους φασίστες και τη ρατσιστική ακροδεξιά, οι δικοί μας προβληματισμοί κινούνται στην εντελώς ανάποδη κατεύθυνση:  

- Τι δουλειά έχει ο στρατός να διαχειρίζεται «ανοιχτά» κέντρα όπως εξαγγέλλεται πως θα είναι του Σχιστού και της Σίνδου;

- Γιατί αφού οι πρόσφυγες θα μετεγκαθίστανται εντός 72 ωρών -όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντες- κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει απευθείας στα νησιά;  

- Οι ως τώρα προτάσεις στην ΕΕ μιλούν για μετεγκατάσταση μόλις 30 - 50.000 προσφύγων για όλο το 2016. Τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες για τους οποίους η ΕΕ δεν θα εγκρίνει για μετεγκατάσταση;  

- Πόσο ανθρώπινες θα είναι οι συνθήκες διαβίωσης στον κρανίου τόπο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Σχιστού και πόσο «ανοιχτές» μπορεί να είναι αυτές οι εγκαταστάσεις για τους πρόσφυγες;  

Ανησυχούμε. Τον τελευταίο καιρό, η ελληνική κυβέρνηση που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη, επιμένει να κρατάει τον φράχτη του Έβρου (ενώ μέχρι πριν ένα χρόνο έλεγε ότι θα τον ρίξει), κάνει απελάσεις-επαναπροωθήσεις και ξανανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ενώ είχε εξαγγείλει το κλείσιμό τους, ​διαπραγματεύεται το Ελληνικό χρέος προσφέροντας ρατσιστική πολιτική στους Ευρωπαίους «εταίρους», ​συνεχίζει λίγο πιο δακρύβρεχτα το δόγμα της αποτροπής υπό τις πιέσεις της της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, της Ευρώπης φρούριο που απλά θέλει να κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται τους πρόσφυγες από τα σύνορά της.  

Για όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι οι εξηγήσεις των υπουργών δεν είναι πειστικές και πως υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να ανοίξει η κερκόπορτα δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης αντίστοιχων σε μέγεθος και άθλιες συνθήκες με της Τουρκίας και του Λίβανου, ανεξαρτήτως των όποιων προθέσεων της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο προειδοποιούμε ότι θα συναντήσει τις σθεναρές αντιστάσεις τόσο του αντιρατσιστικού κινήματος, όσο και της αριστεράς. Και κανείς υπουργός δε θα μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι αυτές οι αντιδράσεις προάγουν την ξενοφοβία…  

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Δευτέρας 8 ΦΛΕΒΑΡΗ, στην συμβολή των Λεωφόρων Λαμπράκη και Σχιστού, στις 11.00 π.μ για δύο λόγους: για τη ματαίωση της φασιστοσύναξης της ΧΑ και για τη διεκδίκηση ανθρώπινων κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, νομική υποστήριξη, και υγειονομική περίθαλψη. Η διασπορά τέτοιων χώρων σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η δημιουργία περιοχών-γκέτο προσφύγων και μεταναστών.  



 

Ετικέτες