Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή-5-Ιουλίου-2013 η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης με την συνέλευση των εργαζομένων στο ιστορικό εργοστάσιο της Αλλατίνη, που μαζί με το εργοστάσιο Κατσέλη στην Αθήνα απειλούνται με εκκαθάριση και απολύσεις 480 συνολικά εργατοϋπαλλήλων.

 Σε αυτή την συνάντηση η βουλευτής Δ. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική ανάδειξη του ζητήματος των επαπειλουμένων μαζικών απολύσεων και στην αναγκαιότητα συνδικαλιστικού συντονισμού του αγώνα των επιχειρήσεων που κλείνουν.

Το μέλος της Γραμματείας Α. Ταρπάγκος ανέφερε τα αίτια της εκκαθάρισης εκατοντάδων επιχειρήσεων που ανάγονται στην συνέχιση της κρίσης υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου και στην μνημονιακή πολιτική, ενώ επεσήμανε ότι η λύση του προβλήματος προϋποθέτει την απομάκρυνση της συγκυβέρνησης της οικονομικής καταστροφής, τον δημόσιο και δραστικό εργατικό έλεγχο, και την παραγωγική χρηματοδότηση από ένα εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα.

Η βουλευτής Γ. Γαϊτάνη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προώθησης και συντονισμού των επιμέρους κοινωνικών κινητοποιήσεων που μπορούν να επιφέρουν αποτελέσματα για την προάσπιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ Λ. Κιοσέογλου επεσήμανε τον συναινετικό και κυβερνητικό ρόλο των πλειοψηφιών των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που αποποιούνται της ευθύνης οργάνωσης των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ο συνδικαλιστής στον χώρο των αρτοποιών Β. Γεράσης έκανε λόγο για την σύνδεση του αγώνα των μισθωτών της Αλλατίνη με τους αρτοποιούς της Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικά, προκειμένου να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου. 

Η συνδικαλίστρια στα νοσοκομεία Ε. Χατζηγεωργίου έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα αλλαγής των συσχετισμών στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έτσι ώστε να μπορεί να ορθωθεί αγωνιστική ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που κλείνουν. 

Στην πολιτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Εργατικής Πολιτικής Ν. Αναστασιάδης και Μ. Γκίγκας.

Ετικέτες