Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα όλοι μας παρακολουθούμε το «δήθεν» «ξεγύμνωμα» της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ καθώς και την «αντιφασιστική άμιλλα» από τις δυνάμεις του μνημονιακού-«συνταγματικού» τόξου. Σε μια νύχτα συνειδητοποιούν έκπληκτοι ότι οι χρυσαυγίτες είναι φασίστες, υμνητές των ναζί και αδίστακτοι μαχαιροβγάλτες .Εκεί που ,μέχρι μια εβδομάδα πριν, έκλειναν το μάτι στο ναζιστικό κόμμα και του έδιναν πλήρη πολιτική κάλυψη… τώρα ξαφνικά ανατριχιάζουν μπροστά στην στρατιωτική οργάνωση της Χ.Α., το ΣΔΟΕ καίει τη Χ.Α με αποκαλύψεις ότι χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες, εφοπλιστές και ιερωμένους, τα ΜΜΕ γεμίζουν από βαρύγδουπες φράσεις του τύπου «το αυγό του φιδιού πρέπει να καταστραφεί» , ο Δένδιας εμβρόντητος ψάχνει για θυλάκους νεοναζί στην αστυνομία και ξηλώνει ανώτατους αξιωματικούς από την ΕΛΑΣ και διατυμπανίζουν ότι θα θέσουν το φασιστικό κόμμα εκτός νόμου. Με λίγα λόγια επιδιώκουν το πολιτικό, οικονομικό και νομικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα θέλουν να πείσουν την κοινωνία ότι το φασιστικό αυτό έκτρωμα θα καταπολεμηθεί από ένα ευρύ συνταγματικό-λαϊκό μέτωπο, δηλαδή από μια αντιφασιστική συμμαχία μνημονιακών δυνάμεων με την αριστερά. Μια συμμαχία που θα είναι αυτοκτονική για την Αριστερά, ειδικά στην περίπτωση που τίθεται η ΧΑ εκτός νόμου. Μετά το αστικό κράτος θα στρέψει αυτή την απαγόρευση εναντίον της αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων.

Από την άλλη ,εμείς δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι αυτόνομο που έπεσε από τον ουρανό. Είναι και αυτή μέρος του συστήματός τους , οι φασίστες ξαναβγήκαν στο φως της ημέρας με τη δική τους υποστήριξη και ανοχή και με το λαϊκίστικο προφίλ τους προσπαθούν να κερδίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα που εξαθλιωμένα από τις μνημονιακές πολιτικές και απογοητευμένα από την αριστερά στρέφονται σε δήθεν αντισυστημικές λύσεις. Επίσης, εμείς δεν ξεχνάμε ποιοι είναι αυτοί που ζητούν συμμαχία πάνω στον αντιφασισμό : είναι αυτοί που άδειασαν καταλήψεις χρόνων γιατί είναι πυρήνες αντίστασης και τις φοβούνται, έστησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για «λαθραίους» ανθρώπους, ξεκίνησαν κυνήγι και διαπόμπευση οροθετικών «μαγισσών». Είναι αυτοί που συλλαμβάνουν αγωνιστές και τους βασανίζουν στη ΓΑΔΑ και σε άλλα κρατητήρια, βιάζουν τις ζωές μας και τα όνειρά μας διαλύοντας τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, δίνουν πολιτική κάλυψη σε σοβαρούς τραυματισμούς και δολοφονίες μεταναστών από χρυσαυγίτες, παραχωρούν απλόχερα τις βάσεις σε Σούδα και Καλαμάτα για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους , επιβάλλουν το κράτος έκτακτης ανάγκης κτλ.

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι η ριζοσπαστική-αντικαπιταλιστική αριστερά δεν πρόκειται να συνάψει συμμαχία με αυτούς που χτυπούν την πλάτη φιλικά στη Χ.Α και της οπλίζουν το χέρι κάτω από το τραπέζι. Οι πολιτικές και κοινωνικές μάχες ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τα μνημόνια τι θα απογίνουν? Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: στους ταξικούς μας αγώνες εντάσσουμε και τον αντιφασισμό. Διαμορφώνουμε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο με άλλες οργανώσεις της αριστεράς(Ανταρσύα/ΚΚΕ)αλλά και με κομμάτια της αναρχίας. Άλλωστε, ο Τρότσκυ έλεγε ότι «Μόνο στον αγώνα για τα πιο απλά, τα πιο στοιχειώδη συμφέροντα των εργατικών μαζών μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο του προλεταριάτου εναντίον της μπουρζουαζίας. Μόνο σ’ αυτό τον αγώνα μπορούμε να τερματίσουμε τις διαιρέσεις στους κόλπους του προλεταριάτου, διαιρέσεις που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία η μπουρζουαζία μπορεί να παρατείνει την ύπαρξη της.» Τι πιο απλό και στοιχειώδες από την οργάνωση της πάλης ενάντια στο φασισμο?

Κάτω από αυτό το πρίσμα , ως μέλη του ΚΟΚΚΙΝΟΥ παρεμβαίνουμε συστηματικά στην Αντιφασιστική Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας/Ν. Χαλκηδόνας καθώς και στον Κεντρικό Αντιφασιστικό Συντονισμό θέτοντας κάποια βασικά ζητήματα όπως:

  • Συστηματική παρέμβαση στα σχολεία(και σε συνεργασία με το Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας) αλλά και σε συνδικάτα εργαζομένων.
  • Πορείες και δράσεις στην περιοχή.
  • Ομάδες περιφρούρησης/αυτοάμυνας με στόχο την προστασία των κοινωνικών χώρων, των καταλήψεων ,των πορειών, των εκδηλώσεών μας κτλ.
  • Προάσπιση των ζωτικών-δημόσιων χώρων από παρεμβάσεις φασιστών (π.χ συσσίτια και άλλες δράσεις)
  • Συντονισμός με ομάδες μεταναστών. Παλεύουμε με τους μετανάστες και όχι γι’ αυτούς. Είμαστε σε στενή συνεργασία μαζί τους, μεταφράζουμε κείμενα και προκηρύξεις στη γλώσσα τους και σπάμε την απομόνωσή τους από το εργατικό κίνημα.
  • Στενή συνεργασία και συντονισμός με αντιφασιστικές ομάδες και επιτροπές γύρω περιοχών και διαμόρφωση τρόπου επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης.
  • Επίσης, η ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα τον Ιούλιο με μεγάλη πορεία στην πόλη μετά από συντονισμό και συνεργασία του Σύριζα, Ανταρσύα, αντιφασιστικών συνελεύσεων-επιτροπών-πρωτοβουλιών , συνδικάτων εργαζομένων και της αναρχίας αποδεικνύει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυναμική που αν αξιοποιηθεί σωστά και οργανωμένα μπορεί να φέρει πολύ μεγάλα και σημαντικά αποτελέσματα.

Απ’ όλα αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος του Σύριζα και της νεολαίας του είναι να κατευθύνει τις αντιφασιστικές δράσεις πάνω στη βάση του ενιαίου μετώπου. Τα κεφάλια της λερναίας ύδρας του φασισμού πρέπει να κοπούν και να καούν και αυτό θα γίνει μόνο με τον αποκλεισμό των μνημονιακών δυνάμεων από το αντιφασιστικό μέτωπο. Ο Σύριζα δε θα πρέπει να φοβηθεί ότι θα τον στοχοποιήσουν ή θα τον χτυπήσουν ως «ένα από τα δυο άκρα». Αντίθετα, θα πρέπει να κινηθεί ρηξικέλευθα και ριζοσπαστικά συσπειρώνοντας γύρω του μαθητές, φοιτητές, εργαζομένους , άνεργους και γενικά κάθε καταπιεσμένο και εκμεταλλευόμενο κομμάτι της κοινωνίας και για την πάλη ενάντια στο φασισμό. Ο χρόνος που υπάρχει μπροστά μας δεν είναι απεριόριστος ούτε οι ευκαιρίες που θα μας δοθούν θα είναι πολλές γι’αυτό και θα πρέπει να οργανώνουμε καθημερινά την αντιφασιστική δράση μας και μέσα και έξω από το Σύριζα χωρίς να ξεχνάμε ότι « Ο φασισμός είναι η τιμωρία που κτυπά το προλεταριάτο, επειδή δε συνέχισε την επανάσταση που άρχισε στη Ρωσία».

Ετικέτες