Πάνω από χίλια άτομα πέρασαν χθες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν καλέσει οι εργαζόμενοι στα γραφεία της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, ενάντια στη χουντική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να πετάξει στο δρόμο 2500 εργαζόμενους.

Όπως και σε πολλές άλλες πόλεις, έτσι και στην Πάτρα, ο κόσμος έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του, στηρίζοντας την απόφαση για κατάληψη των γραφείων. 

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέλευση φορέων και σωματείων στα γραφεία της ΕΡΑ, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση για σύγκλιση διοικητικών συμβουλίων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις στήριξης των αγώνα των εργαζομένων. Ήδη έχει καλεστεί συλλαλητήριο στις 19.00 στην πλ. Γεωργίου. 

Ο ρόλος των σωματείων και της αριστεράς τοπικά αλλά και πανελλαδικά είναι καθοριστικός. Είναι καθήκον της αριστεράς η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα, ώστε η δυναμική αλληλεγγύη στην ΕΡΤ να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής της χουντικής κυβέρνησης των απολύσεων, της καταστολής και της τρομοκρατίας.