Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε την Παρασκευή 20/9 στους καθηγητές που είχαν συγκεντρωθεί για συνέλευση στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, η κίνηση μαθητών του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής – μαζί με συμμαθητές τους από το 3ο Λύκειο – όταν αυτοί κατέθεσαν από το χαρτζιλίκι τους οικονομική ενίσχυση στο απεργιακό ταμείο της ‘Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Ο Δημήτρης, εκπροσωπώντας τους μαθητές, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας» και κατέθεσε –καταχειροκροτούμενος – μια σακούλα με κέρματα στο προεδρείο, κάνοντας έτσι την πρώτη συμβολή στο απεργιακό ταμείο της Ένωσης της περιοχής. Πολλοί ήταν οι καθηγητές που ευχαρίστησαν προσωπικά τους μαθητές αλλά και εκείνοι που αναφέρθηκαν συγκινημένοι στην κίνηση των παιδιών, για να δείξουν ότι η κοινωνία είναι με το μέρος των καθηγητών και ότι ο αγώνας τους είναι πολύ σημαντικότερος απ’ ότι μπορεί να πίστευαν.

Άλλωστε η αλληλεγγύη σωματείων, συλλόγων γονέων, άλλων φορέων αλλά και απλού κόσμου ήταν έκδηλη και στην πορεία που είχε προηγηθεί την Πέμπτη 19/9 στη Νέα Ιωνία. Πάνω από 150 απεργοί καθηγητές και αλληλέγγυοι διαδήλωσαν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών στους περαστικούς, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, ζητώντας τη στήριξη στον αγώνα τους. Η διαδήλωση – που καλούσαν η ΄Δ ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων Ν. Ιωνίας, το σωματείο του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Δήμος και άλλοι φορείς – πέρα από τον αντιμνημονιακό και αντικυβερνητικό της χαρακτήρα, δέθηκε και με την πάλη ενάντια στο φασισμό, με συνθήματα για τον δολοφονημένο αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Κινήσεις σχεδιάζονται για την επόμενη εβδομάδα – όπως διαδήλωση με τους μαθητές της περιοχής στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα – ενώ ήδη «τρέχουν» εκδηλώσεις με συλλόγους γονέων και άλλους φορείς σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Μενίδι, περιοχές που καλύπτει η τοπική Ένωση.


φωτό επάνω: ο Δημήτρης καταθέτει την ενίσχυση των μαθητών

φωτό κάτω: από τη διαδήλωση στη Νέα Ιωνία, Πέμπτη 19/9/13

Ετικέτες