Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία Γάλλων Συνδικαλιστών είχε στις 14/5, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, η Γραμματεία τα\και Συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Η αντιπροσωπεία των Γάλλων Συνδικαλιστών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία "Solidarité France Grèce pour la Santé" ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις που είχαν οι μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της υγείας, και την σημερινή κατάσταση στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας.

Επίσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΜΕΤΑ Υγειονομικών σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την προώθηση λύσεων που θα ανατάσσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Επίσης ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δια τις διεκδικήσεις του υγειονομικού κινήματος. Πολλές ερωτήσεις αφορούσαν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τν προηγούμενη περίοδο καθώς και τις πρωτοβουλίες για την συγκρότηση Μετώπου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Από την πλευρά του ΜΕΤΑ Υγειονομικών τονίστηκε ότι η ανασυγκρότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μια μεγάλη «ένεση» χρηματοδότησης και στελέχωση των μονάδων του, που σχετίζεται άμεσα με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών επισήμανε ότι η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα και οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να έχουν σαν στόχο την σύγκρουση με τις απαιτήσεις των δανειστών με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών ευχαρίστησε την πρωτοβουλία για την αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωτοβουλία των Γάλλων Συνδικαλιστών ζήτηση στην ανάπτυξη δεσμών με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών και προσκάλεσε αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ στη Γαλλία το επόμενο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις που διοργανώνει.

Ετικέτες