Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Αθήνα 1/11/2012

Μαζική συγκέντρωση στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, παρουσία πολλών συναδέλφων τους από άλλα ΜΜΕ και πολιτών, εκπροσώπων σωματείων και πολυπληθούς αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σ. Σακοράφα, Β. Κυριακάκης και Μ. Μπόλαρη συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Νίκο Τέλη και τον Διευθυντή ειδήσεων κ. Αιμίλιο Λιάτσο. Και στις δύο συναντήσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογράμμισαν την ανάγκη για πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση από την πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ ζήτησαν  να επανέλθουν στη θέση τους οι παρουσιαστές Μαριλένα Κατσίμη και Κώστας Αρβανίτης, ειδικά όταν η αφορμή για το «κόψιμο» της εκπομπής τους αφορούσε τα γεγονότα που αποδεικνύουν βασανισμούς συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ και την προκλητική συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τη Χρυσή Αυγή.    

Παράλληλα, έθεσαν το ζήτημα της μη παραχώρησης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται να αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Υπογράμμισαν επίσης ότι τα εν λόγω κτίρια αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του προγράμματος των καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης.

Τέλος, απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μην γίνει καμία απόλυση, τη στιγμή που η ΝΕΤ προχωρά σε εξωτερικές παραγωγές και πραγματοποιούνται προσλήψεις διάφορων «συμβούλων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για το δικαίωμα στην ενημέρωση-ενάντια στις παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά, που δεν ανέχεται «παρεκκλίσεις» από προπαγανδιστική υποστήριξη της μνημονιακής βαρβαρότητας στο δημόσιο λόγο-και για μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις όσων εργάζονται σε δημόσια ή ιδιωτικά ΜΜΕ.

Ετικέτες