Έγινε το Σάββατο, 10 Νοέμβρη, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη η συναυλία ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Η πρωτοβουλία για τη συναυλία ανήκει στην Αντιφασιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και συνδιοργανώθηκε από τις 5 ΕΛΜΕ της πόλης.

Εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι αντιφασίστες παρακολούθησαν τη συναυλία, όπου με κέφι και ζωντάνια έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν 10 μαθητικά συγκροτήματα. Η συναυλία διατήρησε έως πολύ αργά το βράδυ τη μαζικότητά της παρά το τσουχτερό κρύο.

Η Αντιφασιστική Συναυλία ήταν η εναρκτήρια πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών, που θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα για να συνεχίσει τις δράσεις της. Η επιτροπή δημιουργήθηκε με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και ο αριθμός των μελών της διαρκώς αυξάνει. Η διάθεση για απάντηση στη φασιστική προπαγάνδα και ενεργοποίηση είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δράση της.

Τη στιγμή που οι ναζιστές προσπαθούν να απαξιώσουν και να ακυρώσουν όπου μπορούν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικοί να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση της γιορτής εκεί που χτυπά η καρδιά της νεολαίας: στα σχολεία. Και επειδή το μέτωπο με το φασισμό θα είναι ανοικτό για πολύ καιρό απ’ ότι φαίνεται, είναι σημαντικό όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης –και όχι μόνο– που δεν θέλει να αφήσει τη νεολαία εκτεθειμένη στις φασιστικές ιδέες και πρακτικές, να συντονίζει μόνιμα τη δράση και τις πρωτοβουλίες του. Συνεπώς το δυνάμωμα και η κλιμάκωση των ενεργειών της επιτροπής έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Ετικέτες