Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει υπ’ ευθύνη των ηγετών του κόσμου και πλέον το βάρος πέφτει σε μια παγκόσμια ταξική εξέγερση της υφηλίου για να επιβληθούν σε κυβερνήσεις και φαρμακοβιομηχανίες να αναλάβουν τις ατομικές, κυβερνητικές και εταιρικές τους ευθύνες – με το άγριο και τη δημόσια επίταξη μέσων και πόρων για την καταπολέμηση της νόσου.

Τελικά, όλοι δίκιο είχαν.

Οι βρετανικές, μυστικές υπηρεσίες μπορεί να βλέπουν τον πρωθυπουργό τους να δίνει μάχη με τον κορωνοϊό στην εντατική, αλλά «επαληθεύονται» στην πρόβλεψη πως ο ιός ήρθε για να μείνει μαζί μας, τον επόμενο έναν, ίσως και τον μεθεπόμενο χρόνο. Και μέσα σε αυτό το διάστημα, θα χαθούν ενδεχομένως και πολλά, αγαπημένα «μας» πρόσωπα, όπως τόνιζε ο Μπόρις Τζόνσον, προτού πέσει στην ανάγκη του NHS και την κλίνη της εντατικής. Οι Ολλανδοί και για την ακρίβεια η κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών του Μαρκ Ρούτε επένδυαν στην ανοσία της αγέλης, υπολογίζοντας, όπως φαίνεται… βάσιμα ότι ο κορωνοϊός θα ήταν μια μάχη διαρκείας, ίσως και δυο ετών με έναν «διαχειρίσιμο» αριθμό νεκρών. Σαράντα οκτώ νεκροί σε 12 ώρες την 20η Μαρτίου άρκεσαν και η ραγδαία άνοδος τόσο της κοινωνικής δυσαρέσκειας όσο και των κρουσμάτων στον ολλανδικό Νότο έστειλαν την ανοσία της αγέλης, προσωρινά στο ράφι των αχρηστευμένων, πολιτικών καταρχάς εργαλείων.

Στην Ισπανία, οι προβλέψεις του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ότι η πανδημία στην Ιβηρική θα κρατούσε δυο μήνες με 1.000 νεκρούς όχι μόνο δεν πάνε ταμείο, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό που σήμερα θα παρακαλεί γονυπετής την Μέρκελ για… κορωνο-ομόλογο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εδώ και μια εβδομάδα, ο «Τσιόδρας του Τραμπ», Άντονι Φαούτσιεπεσήμανε ότι ο κορωνοϊός θα αποκτούσε εποχικότητα (και πολιτικότητα, θα έλεγα εγώ) και θα «ταλαιπωρούσε» την ανθρωπότητα κάθε φορά που ο καιρός θα έπαιρνε τα κάτω του και τις χαμηλές του θερμοκρασίες. Δηλαδή τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, εναλλάξ στα δυο ημισφαίρια.

Με άλλα λόγια, και αν δεν ήταν ακριβώς «γρίπη» και μάλιστα πολύ σοβαρή μιας και, και η κοινή γρίπη σκοτώνει, άλλο αν την έχουμε «συνηθίσει» ανάμεσα μας, ο κορωνοϊός, «γρίπη» θα γίνει – όχι μόνο εποχικά, αλλά και πολιτικά.

Μόνο ο Κυριάκος Κωνσταντίνου Μητσοτάκης είχε αποφύγει όλο αυτό το διάστημα να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του, και ας του είχαν αφιερώσει το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι γάτες των Ιμαλαΐων που έγιναν γαύροι της Συγγρού, διθυραμβικά πρωτοσέλιδα του στιλ «ο βασιλιάς και εγώ» (μιούζικαλ του Χόλιγουντ, από τα καλά και εύπεπτα). Ο Κυριάκος και η καραντίνα, λοιπόν, όπως λέμε ο αρλεκίνος και η κολομπίνα, που ας είναι καλά ο ιεροψάλτης επιστήμονας, Σωτήριος Τσιόδρας, αποτελεί σίγουρα θέαμα ιλαροτραγωδίας, ειδικά μετά τις χθεσινές, μάλλον αθέλητες αποκαλύψεις του άτυπου εκπροσώπου Τύπου και Υγείας της κυβέρνησης.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά ο Τσιόδρας την αμόλησε – όχι την ενδεχόμενη, άοσμη πορδή, αλλά τη δυσάρεστη και όχι και τόσο εύοσμη αλήθεια, επιβεβαιώνοντας λίγο – πολύ και τους Ολλανδούς, και τους Βρετανούς, και τους Αμερικανούς.

Με τον κορωνοϊό, η Ελλάδα και η υφήλιος, δεν θέλουν και δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν με πολύμηνες καραντίνες και μισοκατεστραμμένες οικονομίες – γιατί θα έχουμε ραντεβού με τον κορωνοϊό και τον Σεπτέμβρη (ενδιαφέρον ότι δεν προσδιορίστηκε η χρονιά, αλλά μάλλον δεν μιλάμε αποκλειστικά για το 2020). Και μετά τον Σεπτέμβρη. Και βλέπουμε.

Με άλλα λόγια ετοιμαστείτε για ένα πολύ κακό και θανατηφόρο σενάριο – «μαύρα» διαστήματα καραντίνας που θα εναλλάσσονται με τα πιο «μαύρα» διαστήματα της ανοσίας της αγέλης, η οποία, κατά δήλωση Τσιόδρα, πρέπει να έρθει «σταδιακά».

Με άλλα λόγια, ήταν μαλάκες οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί που έπαιξαν με αυτή τη θεωρία και έριξαν στο πολιτικό πόκερ αυτό το χαρτί, ευθύς εξαρχής, ενώ οι ξύπνιοι Έλληνες υπό την πεφωτισμένη και γουρλομάτικη ηγεσία του Κούλη, θα παίξουν με τη θεωρία αυτή «σταδιακά» και… κατά διαστήματα.

Σαν να λέμε, μπορεί σήμερα να πανηγυρίζουν ορισμένοι της κυβέρνησης και να ταΐζουν με επικοινωνιακό σανό το πόπολο εν Ελλάδι, για τα «λίγα», καταγεγραμμένα επίσημα κρούσματα και τους συγκριτικά και πάντα μόνο με τη Δυτική Ευρώπη «λίγους» νεκρούς, αλλά ο πολλαπλασιασμός και των μεν και των δε, δεν  θα έρθει «μονοκοπανιά», θα έρθει «σταδιακά» - από τον Απρίλιο, έως και τον Σεπτέμβριο. Και σίγουρα και μετά τον Σεπτέμβριο. Και έπειτα, βλέπουμε. Όσο θα αντέξει ο μιθριδατισμός των μαζών και η ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση που επιδοτήθηκε με 31.000.000 ευρώ καταρχάς στα τηλεοπτικά κανάλια, μπροστά στο ημερήσιο δελτίο νεκρών και κρουσμάτων, πεσόντων υπό το μειλίχιο βλέμμα του ιερονεκροθάφτου της λογικής και της επιστήμης.

Ο Τσιόδρας το είπε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και όπως υπολογίζω, ο κύριος ιεροψάλτης της λοιμωξιολογίας δεν θέλει πολύ να γίνει από Σωτήριος, Εξιλαστήριος, εφόσον κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης θα τον στύψει και θα τον πετάξει σαν την άχρηστη πια λεμονόκουπα. Ούτε ο πρώτος θα είναι, ούτε ο τελευταίος. Μετά θα μπορεί να ιδιωτεύσει και να ανταλλάσσει ιερατικές και πολιτικές απόψεις, απρόσκοπτα με τον πολιτικότατο μητροπολίτη Μεσογαίας, Νικόλαο Χατζηνικολάου. Τα του Καίσαρος, και τα λοιπά.

Μήνες, λοιπόν, με τη ζωή στην καραντίνα ή την εντατική και με τον κορωνοϊό. Ίσως και χρόνια. Το μόνο που «πέτυχε» η καραντίνα εν Ελλάδι, ήταν να κερδίσει πολιτικό χρόνο ο Μητσοτάκης, ώστε, όπως μας πληροφόρησαν τα φιλικά του ΜΜΕ την περασμένη Παρασκευή, να διαμορφώσει ένα νέο και «πολεμικό» θα έλεγα τοπίο στο ΕΣΥ της χώρας, που θα κληθεί να δώσει, άοπλο, αποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο και κουρασμένο, τις αλλεπάλληλες μάχες στα μαρμαρένια αλώνια με τον κορωνοϊό και τον χάρο. Και χωρίς να έχει επιταχθείο ιδιωτικός τομέας της υγείας στην Ελλάδα. Αντίθετα, έχει χρυσοπληρωθεί, μπροστάντζα, και βρίσκεται τεμπέλης και παγκίτηςστη μόνιμη «εφεδρεία». Είναι ένας εφιάλτης, που σίγουρα θα φέρει σκηνές από το Μπέργκαμο, το Μιλάνο, το Τίλμπουργκ και τη Μαδρίτη πιο κοντά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Απλά, δεν θα τις δείτε στα κανάλια, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες της κρατικής επιδότησης και αρπαχτής των 31.000.000 ευρώ.

Η Ελλάδα θα γεμίσει κρούσματα, «σταδιακά». Η Ελλάδα θα γεμίσει νεκρούς, «σταδιακά». Η Ελλάδα θα αποκτήσει «ανοσία της αγέλης», «σταδιακά». Και χωρίς «σπατάλες» στα τεστ, όπως επεσήμανε ο τσιφούτης ψάλτης και παραδόπιστος νεωκόρος της κορωνοϊοσωτηρίου κυβερνήσεως… Εμ, βέβαια, είσαστε στην Ελλάδα για σπατάλες, όταν χαρίσατε τόσα εκατομμύρια στους κλινικάρχες, τους καναλάρχες και τους άλλους -αρχες του τόπου!;

Η καραντίνα απέτυχε, όπως και ήταν λογικό, ζήτω η «σταδιακή» ανοσία της αγέλης! Χωρίς εμβόλιο στον ορίζοντα, χωρίς φάρμακα στο προσκήνιο, που αποτελούν επιστημονικά, συστατικά προαπαιτούμενα για να υπάρξει όντως ανοσία της γαμημένης αγέλης των ηλιθίων. Τελικά, ας το παραδεχτούμε, οι Συντηρητικοί στη Βρετανία και οι Χριστιανοδημοκράτες στην Ολλανδία ήταν πιο ειλικρινείς κανίβαλοι και ευγονιστές της βιοπολιτικής από τον Κυριάκο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τον αριστερό του ψάλτη, που θα το προβάλλουν το σενάριο σε συνέχειες, σε σίριαλ, και όχι σε θρίλερ μικρού μήκους.

«Σταδιακά», λοιπόν. Έτσι θα έρθει η day by day, warzonesituation, στην οποία ζουν γιατροί στα κινητά συνεργεία στο Μπέργκαμο της Ιταλίας ή στα δημοτικά κέντρα υγείας στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας. Έτσι θα έρθει ο μετασχηματισμός κέντρων υγείας στη Αθήνα και την περιφέρεια, αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς (και νεκρούς) του κορωνοϊού. Έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι αποβιώσαντες και τα κρούσματα. Σταδιακά, μιθριδατικά, απενοχοποιημένα. Κατά τα άλλα, η Ελλάδα με τον Μητσοτάκη, «πέτυχε», εκεί που οι άλλοι, «απέτυχαν». Μιλάμε για χοντρό δούλεμα, για γελοία παράσταση, για κυνική δήλωση νεκροπομπών, από όλους τους εμπλεκόμενους και τους «αυτοφωράκηδες» τους. Είτε στην κυβέρνηση, είτε στα πάσης φύσεως μικρόφωνα, είτε στο διαδίκτυο και τον Τύπο.

Από τη στιγμή λοιπόν που και ο Τσιόδρας είπε και αποκάλυψε τη μέγιστη αλήθεια, την ηλίου φαεινότερη, το διαρκές εκκρεμές των κρατών και των κυβερνήσεων ανάμεσα στις άλογες καραντίνες και τις παράλογες ανοσίες της αγέλης, μόνο πολιτικά και ταξικά οφέλη σε αστούς και κεφαλαιούχους μπορεί να έχει – και πιο μεγαλύτερο, από τον ένθεο τρόμο για τον αιφνίδιο και «αναπάντεχο» θάνατο, που έχουν ήδη σπείρει ανάμεσα στις μάζες των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών και των απόκληρων της οικουμένης.

Οπότε, μένει να δούμε, τούτο - πώς θα σπάσει αυτό το εκκρεμές; Με πειθώ, με συμμόρφωση, με πιστή τήρηση των εντολών; Ειδικά όταν αυτές προδικάζουν τον «σταδιακό» και όχι τον «ξαφνικό» θάνατο; Πολλών από εμάς; Θα είμαστε υποψήφιοι νεκροί του κορωνοϊού, όλοι μας, και οφείλουμε να το αποδεχτούμε στο όνομα ποιας επιστήμης, ποιας λογικής, ποιας κυβερνητικής νομοθεσίας και ποιας στρατιωτικής διαταγής;

Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στον φόβο και τον θάνατο.

Δεν ζούμε στο 1918 με την καταχρηστικά και ανιστορικά ονομαζόμενη ισπανική γρίπη, ούτε στο 1944 ή το 1952, με την πολιομυελίτιδα. Τα επιστημονικά εργαλεία, οι κυβερνητικές υπηρεσίες, τα οικονομικά μεγέθη ακόμη και μετά το 2008, ακόμη και μετά τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και την καπιταλιστική κρίση, είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τις εποχές που το «κακό» της αρρώστιας σάρωνε και θανάτωνε ανενόχλητο. Δεν είμαστε θαμμένοι στα χαρακώματα, ούτε φυλακισμένοι σε ανήλιαγα υπόγεια. Δεν ζούμε στις λάσπες του Βερντέν του 1918, αν και εκατομμύρια στην Αφρική και την Ασία ζουν και σε χειρότερες συνθήκες, ούτε ζούμε στη Νέα Υόρκη του 1944, που τα παιδιά κλειδώνονταν για μήνες στα υπνοδωμάτια τους, για να μην πεθάνουν από πολιομυελίτιδα

Νομίζω, ότι μια συντονισμένη εξέγερση ενάντια στις κυβερνήσεις και τις φαρμακοβιομηχανίες είναι αναπόφευκτη – για όλα όσα δεν έχουν πράξει, για όλα όσα πράττουν, για όλα όσα καθυστερούν να πράξουν.

Δεν έχει τίποτα το φυσιολογικό και το αναπόφευκτο η παραμονή του κορωνοϊού ανάμεσα μας, χωρίς εμβόλιο και φάρμακα και πόρους κατευθυνόμενους προς την έρευνα και την παραγωγή «όπλων» στον υγειονομικό «πόλεμο», πέρα από το καλοκαίρι του 2020. Το τονίζω – το φετινό καλοκαίρι. Όλα τα άλλα σενάρια (Σεπτέμβρης του 2020, επόμενος χειμώνας του 2021, επόμενοι μήνες του 2021 ή και του 2022) υποκρύπτουν πολιτικές και αντεργατικές μεθοδεύσεις της άρχουσας τάξης, που ελάχιστη σχέση έχουν με τον ιό και τη νόσο που προκαλεί με διαφορετικά κάθε φορά συμπτώματα.

Έχουμε χορτάσει διαγγέλματα, πρωθυπουργών, προέδρων της δημοκρατίας, βασιλιάδων και υπουργών για το τι πρέπει να κάνουμε «εμείς» και όχι «αυτοί» στην υγειονομική κρίση. Έχουμε χορτάσει από λόγια – και του Τσιόδρα, και του Χαρδαλιά, και του Μητσοτάκη.

Ώρα για έργα. Δικά «τους» έργα. Με το άγριο, γιατί άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνουν.

Δεν περισσεύουν χρόνια χαμένα, με μια ζωή μισή και εγκλωβισμένη, είτε στις φυλακισμένες ώρες της καραντίνας, είτε στις έντρομες ώρες της ανοσίας της αγέλης.

Δεν περισσεύουν χρόνια θυσιασμένα, «σταδιακά», στον κορωνοϊό.

Ετικέτες