Ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα και η συνέντευξη της Γιώτας Λαζοροπούλου, εκπροσώπου του σωματείου, στο ρ/σ "στο Κόκκινο".

Συνάδελφοι, -ισσες,
Αμέσως μόλις λήγει το 18μηνο της προστασίας που παρέχει ο νόμος η Εθνική Τράπεζα φροντίζει να απαλλαγεί από τις υπηρεσίες όσων συναδελφισσών επιστρέφουν από την άδεια λοχείας. Όσες έχουν την χαρά να αποκτήσουν παιδί, επιστρέφοντας βρίσκουν να μην υπάρχει πλέον η θέση τους, τοποθετούνται για όσο διάστημα υπάρχει η νομική απαγόρευση απόλυσης σε μία θέση,  βαφτίζονται αντικαταστάτριες άρα προσωρινές και με την πρώτη ευκαιρία απολύονται. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται η τράπεζα την προστασία της μητρότητας. Η μητρότητα στην Εθνική Τράπεζα τιμωρείται. Άλλωστε η τράπεζα δεν έχει υποχρέωση να κάνει κοινωνικό έργο, είναι μία εταιρεία που αποσκοπεί στο κέρδος. Εμείς ως κράτος και ως λαός έχουμε την υποχρέωση στον «κοινωνικό έργο της διάσωσης των τραπεζών» προσφέροντας μέχρι τώρα 255 δισ. ευρώ (!).
Στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση για κάθε 10 ευρώ επένδυσης από ιδιώτες επενδυτές, το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)  προσέφερε 90 ευρώ, χρήματα που θα βγουν από το αίμα του ελληνικού λαού. Τα ανώτατα στελέχη της τράπεζας αρνούνται να συμμορφωθούν με τον νόμο που ορίζει ότι οι αμοιβές τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις αμοιβές (7.615 ευρώ μηνιαίως) του διοικητή της Τράπεζας  της Ελλάδος με το επιχείρημα ότι οι αμοιβές του διοικητή μειώθηκαν οικειοθελώς άρα δεν υποχρεώνονται να ακολουθήσουν (!). Τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας  για το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι 344 εκατ. ευρώ.
Φτάνει πια!
Πρέπει να ζήσουμε. Μία απολυμένη με μωρό παιδί είναι αδύνατο να βρει πλέον δουλειά. Οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους.
Ζητάμε τώρα την ανάκληση των απολύσεων. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταθούμε εμπόδιο. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

http://stokokkino.gr/article/2177/Petane-sto-dromo-ergazomenes-pou-epist...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Ετικέτες