ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ – ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 8/5/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.30 π.μ ΣΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ «ΕΛΥΡΟΣ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Συ­νά­δελ­φοι όλων των κλά­δων,

Στις 8 Μάη 2016 τα συν­δι­κά­τα της χώρας μας έχουν προ­κη­ρύ­ξει 24ωρη Πα­νελ­λα­δι­κή απερ­γία γιορ­τά­ζο­ντας και τι­μώ­ντας με τον δικό τους αγω­νι­στι­κό τρόπο την ερ­γα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά.

Η ΠΕΝΕΝ συμ­με­τέ­χει δρα­στή­ρια και αγω­νι­στι­κά σε αυτή παρά τις επι­φυ­λά­ξεις που είχε για τον χρόνο που η Διοί­κη­ση της ΓΣΕΕ επέ­λε­ξε για τον φε­τει­νό γιορ­τα­σμό της Ερ­γα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς.

Η πε­ρί­ο­δος που δια­νύ­ου­με χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται από την σκλη­ρή και βάρ­βα­ρη επί­θε­ση κυ­βέρ­νη­σης και το­κο­γλύ­φων δα­νει­στών, του γνω­στού κουαρ­τέ­του.

Στο στό­χα­στρό τους αυτήν την φορά είναι η ισο­πέ­δω­ση του δη­μό­σιου συ­στή­μα­τος κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης και της κα­τε­δά­φι­σης των ασφα­λι­στι­κών – συ­ντα­ξιο­δο­τι­κών μας δι­καιω­μά­των.

Είναι επί­σης η νέα φο­ρο­κα­ται­γί­δα μέ­τρων που συ­να­πο­φά­σι­σαν η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ – Δα­νει­στές με τα οποία επι­χει­ρεί­ται νέα λε­η­λα­σία των ει­σο­δη­μά­των και του βιο­τι­κού επι­πέ­δου του λαού και των ερ­γα­ζο­μέ­νων.  

Στο έδα­φος αυτής της ενορ­χη­στρω­μέ­νης βάρ­βα­ρης επί­θε­σης ενα­ντί­ον των κα­τα­κτή­σε­ων των ερ­γα­ζο­μέ­νων, η συ­γκυ­βέρ­νη­ση από κοι­νού με το κουαρ­τέ­το κα­ταρ­γούν την προ­στα­σία της πρώ­της κα­τοι­κί­ας, πα­ρα­χω­ρούν τα «κόκ­κι­να δά­νεια» στα αρ­πα­χτι­κά επεν­δυ­τι­κά κε­φά­λαια, ξε­που­λούν ένα­ντι πι­να­κί­ου φακής με­γά­λες δη­μό­σιες πα­ρα­γω­γι­κές επι­χει­ρή­σεις και τον δη­μό­σιο πλού­το.

Με την πο­λι­τι­κή τους στο προ­σφυ­γι­κό απέ­δει­ξαν για πολ­λο­στή φορά ότι είναι υπη­ρέ­τες των ξένων ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυ­νά­με­ων, στη­ρί­ζουν την φι­λο­πό­λε­μη τυ­χο­διω­κτι­κή πο­λι­τι­κή τους, σφρα­γί­ζουν τα σύ­νο­ρα και με­τα­τρέ­πουν την χώρα και την Ευ­ρώ­πη σε φρού­ριο πα­ρα­βιά­ζο­ντας όλες τις διε­θνείς συν­θή­κες αλλά και τα κα­το­χυ­ρω­μέ­να δι­καιώ­μα­τα των προ­σφύ­γων.

Ταυ­τό­χρο­να έχουν το απύθ­με­νο θρά­σος να χρη­σι­μο­ποιούν και να εκ­με­ταλ­λεύ­ο­νται τα αι­σθή­μα­τα αλ­λη­λεγ­γύ­ης του λαού μας υπέρ των κα­τα­διω­κο­μέ­νων προ­σφύ­γων τους οποί­ους το ελ­λη­νι­κό κρά­τος και η κυ­βέρ­νη­ση έχει συ­νυ­πο­γρά­ψει τον εγκλω­βι­σμό τους στην χώρα μας και ταυ­τό­χρο­να εδώ και μέρες έχει εγκαι­νιά­σει τα απάν­θρω­πα μέτρα για τις επα­να­προ­ω­θή­σεις και απε­λά­σεις στην γει­το­νι­κή Τουρ­κία στα πλαί­σια της συμ­φω­νί­ας με την Ε.Ε.

Στον χώρο της Ναυ­τι­λί­ας η συ­γκυ­βέρ­νη­ση με την ναυ­τι­λια­κή της πο­λι­τι­κή ακο­λου­θεί πιστά τα χνά­ρια των προη­γού­με­νων αστι­κών κυ­βερ­νή­σε­ων (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ) συ­νε­χί­ζο­ντας να στη­ρί­ζει την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και την κερ­δο­φο­ρία των εφο­πλι­στών και ταυ­τό­χρο­να την πο­λι­τι­κή του αφελ­λη­νι­σμού της εμπο­ρι­κής μας ναυ­τι­λί­ας σε όλες τις κα­τη­γο­ρί­ες πλοί­ων.

Πα­ράλ­λη­λα παρά την γε­νι­κή λαϊκή και κοι­νω­νι­κή κα­τα­κραυ­γή δια­τη­ρεί το κα­θε­στώς της φο­ρο­α­συ­λί­ας για το εφο­πλι­στι­κό κε­φά­λαιο, προ­στα­τεύ­ει την πα­ρά­νο­μη ανα­σφά­λι­στη μαύρη ερ­γα­σία, αρ­νεί­ται όπως και οι προη­γού­με­νες κυ­βερ­νή­σεις να πάρει το πα­ρα­μι­κρό μέτρο στή­ρι­ξης και προ­στα­σί­ας των ανέρ­γων Ναυ­τερ­γα­τών, νο­μι­μο­ποιεί τα πα­ρά­νο­μα πα­ρα­με­σι­τι­κά κυ­κλώ­μα­τα που λυ­μαί­νο­νται τους ανέρ­γους….

Ταυ­τό­χρο­να οδη­γεί το ΝΑΤ και τα υπό­λοι­πα ασφα­λι­στι­κά μας τα­μεία στο λου­κέ­το και την διά­λυ­ση και τα ενο­ποιεί με το ΕΦΚΑ!! Με τον τρόπο αυτόν θα συν­θλί­ψει ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρο τα ενα­πο­μεί­να­ντα ασφα­λι­στι­κά – συ­ντα­ξιο­δο­τι­κά μας δι­καιώ­μα­τα τα οποία στην διάρ­κεια των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών έχουν συρ­ρι­κνω­θεί σε δρα­μα­τι­κό βαθμό.

Η νε­ο­α­ρι­στε­ρά τύπου Τσί­πρα – Δρα­γα­σά­κη – Στα­θά­κη – Δρί­τσα – Κα­τρού­γκα­λου απο­δει­κνύ­ε­ται ακόμη χει­ρό­τε­ρη των Σα­μα­ρο­βε­νι­ζέ­λων που προη­γή­θη­καν και το τρίτο μνη­μό­νιο το πλέον αντερ­γα­τι­κό – αντι­λαϊ­κό όλων των προη­γού­με­νων!!!

Αυτή η μνη­μο­νια­κή πο­λι­τι­κή συ­νι­στά μια σκλη­ρή και βάρ­βα­ρη τα­ξι­κή επι­λο­γή σε νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρη κα­τεύ­θυν­ση η οποία ωφε­λεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των το­κο­γλύ­φων δα­νει­στών του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου και οδη­γεί τον λαό και τους ερ­γα­ζο­μέ­νους στην μα­ζι­κή φτω­χο­ποί­η­ση και την εξα­θλί­ω­ση!!

Τα μέτρα που πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στο φο­ρο-ασφα­λι­στι­κό νο­μο­σχέ­διο επι­βε­βαιώ­νουν πλή­ρως αυτές τις εκτι­μή­σεις μας.

Μπρο­στά σε αυτή την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και τις συν­θή­κες που δια­μορ­φώ­νο­νται το ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα πρέ­πει να αντι­τά­ξει την δύ­να­μη της τα­ξι­κής πάλης, της αλ­λη­λεγ­γύ­ης, της ανά­πτυ­ξης και κλι­μά­κω­σης των αγώ­νων ως μο­να­δι­κό όπλο για να μην πε­ρά­σει αυτή η πο­λι­τι­κή.

Μια πο­λι­τι­κή που δεν με­ρε­με­τί­ζε­ται, δεν διορ­θώ­νε­ται παρά μόνο ανα­τρέ­πε­ται με σκλη­ρούς μα­χη­τι­κούς και πο­λύ­μορ­φους αγώ­νες διαρ­κεί­ας!!!

Για να επι­τευ­χθεί αυτό χρειά­ζε­ται ορ­γά­νω­ση, ενό­τη­τα, συ­σπεί­ρω­ση, τα­ξι­κός αγω­νι­στι­κός προ­σα­να­το­λι­σμός, μα­ζι­κή πα­ρου­σία και δράση των ερ­γα­ζο­μέ­νων και η εξα­σφά­λι­ση της πιο πλα­τιάς συμ­με­το­χής τους στην λήψη των απο­φά­σε­ων, στις μορ­φές πάλης και διεκ­δί­κη­σης πριν απ’ όλα στους χώ­ρους δου­λειάς, εκεί που χτυ­πά­ει η καρ­διά της ερ­γα­τι­κής τάξης και όλων των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

Χρειά­ζε­ται επί­σης το μέ­τω­πο της ερ­γα­τι­κής τάξης να διευ­ρυν­θεί σε μια πλα­τιά λαϊκή συμ­μα­χία με την συμ­με­το­χή των αυ­το­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, της μι­κρο­με­σαί­ας αγρο­τιάς, της νε­ο­λαί­ας και άλλων λαϊ­κών στρω­μά­των.

Σε μια τέ­τοια κα­τεύ­θυν­ση πρέ­πει να κι­νη­θούν οι πρω­το­βου­λί­ες και οι δρά­σεις των τα­ξι­κών δυ­νά­με­ων στο ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα έτσι ώστε να δια­μορ­φώ­σουν συν­θή­κες ου­σια­στι­κής ερ­γα­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης και σύ­γκρου­σης με τις ασκού­με­νες νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες μνη­μο­νια­κές πο­λι­τι­κές με σκοπό αυτές να τις ανα­τρέ­ψουν όπως επί­σης και τους πο­λι­τι­κούς και συν­δι­κα­λι­στι­κούς υπη­ρέ­τες του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου.

Στην κα­τεύ­θυν­ση αυτού του με­γά­λου μα­ζι­κού τα­ξι­κού ερ­γα­τι­κού κι­νή­μα­τος πρέ­πει να κι­νη­θεί και η πα­ρέμ­βα­ση της ρι­ζο­σπα­στι­κής ανα­τρε­πτι­κής και αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κής αρι­στε­ράς η οποία κα­λεί­ται να δια­δρα­μα­τί­σει τον δικό της πρω­το­πό­ρο ρόλο που της αντι­στοι­χεί.

·         Όχι στο ασφα­λι­στι­κό τε­ρα­τούρ­γη­μα

·         Όχι στην διά­λυ­ση του ΝΑΤ και στην κα­τάρ­γη­ση των ασφα­λι­στι­κών μας δι­καιω­μά­των

·         Όχι στην φο­ρο­λε­η­λα­σία λαού και ερ­γα­ζο­μέ­νων

·         Άμεσα μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση της ανερ­γί­ας και της ου­σια­στι­κής προ­στα­σί­ας των άνερ­γων Ναυ­τερ­γα­τών

·         Υπο­γρα­φή ικα­νο­ποι­η­τι­κών ΣΣΕ σε όλες τις κα­τη­γο­ρί­ες πλοί­ων

·         Κα­τάρ­γη­ση των προ­νο­μί­ων κα ιτης ασυ­δο­σί­ας των εφο­πλι­στών

·         Δια­γρα­φή του χρέ­ους

·         Εθνι­κο­ποί­η­ση του τρα­πε­ζι­κού συ­στή­μα­τος και των επι­χει­ρή­σε­ων στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας

·         Κα­τάρ­γη­ση των πα­λιών και νέων μνη­μο­νί­ων. Για μια εναλ­λα­κτι­κή επι­λο­γή και διέ­ξο­δο σε όφε­λος του λαού και των ερ­γα­ζο­μέ­νων

Ετικέτες