Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον άνκορμαν, επιχειρηματία και εκδότη, Νίκο Χατζηνικολάου ξεκίνησε σε συνθήκες «βελούδινου» μποξ για να καταλήξει για ένα περίπου εικοσάλεπτο σε συνθήκες εξωραϊσμού και τόνωσης του αρχηγικού και επικοινωνιακού προφίλ του Τσίπρα.

Ο επιχειρηματίας-εκδότης-δημοσιογράφος στρίμωξε τον πρωθυπουργό-πρόεδρο τόσο,όσο να μην χαλάσουν εκατέρωθεν οι καρδιές τους. Και μάλλον ήταν μια από τις λίγες συνεντεύξεις, όπου το φιλτράρισμα των «άμεσων» ερωτήσεων από το τουίτερ και το διαδίκτυο υπήρξε, σε γενικές γραμμές, βούτυρο στο ψωμί εκείνου που έδινε τις απαντήσεις, χαμογελώντας, μάλιστα, αμυδρά σε ένα στιλ «ερωτήσεις - περσινά, ξινά σταφύλια» και «αυτά τα έχουμε προσπεράσει, ρε παιδιά».

Παρόλα αυτά, οι απαντήσεις του Τσίπρα έδωσαν... ειδήσεις, περισσότερο αληθινές και σίγουρα πιο αποκαλυπτικές από το ημερήσιο φύλλο του δημοσιογράφου-εκδότη-επιχειρηματία.

Ας ξεκινήσουμε από τα «ανώδυνα» - αν και πολιτικός μηχανικός, που υποτίθεται κατέχει κάτι παραπάνω από μαθηματικά, ο Τσίπρας μας πληροφόρησε στην αρχή, ότι οι δανειστές και συγκεκριμένα το ΔΝΤ, ζητούν μέτρα 42 φορές περισσότερα από αυτά που (υποτίθεται) ότι θα εμπεριέχει το κλείσιμο της αξιολόγησης και μετά ότι τα ίδια μέτρα, στο πρωθυπουργικό μυαλό, είναι 42% περισσότερα από αυτά που συζητούνται στο Χίλτον. Τρικυμία στο πρωθυπουργικό μυαλό, λες και βρίσκεται στα στενά της Κέρκυρας ή πλήρης σύγχυση;

Πάμε παρακάτω: «Σιγά ρε παιδιά (σ.σ. για τη φορολόγηση και την ανεργία). Έκανα και εγώ Πάσχα», είπε ο Τσίπρας, «και είδα τι γινόταν». Βέβαια, έκανε Πάσχα στην Κέρκυρα, σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, με σταθερή, τουριστική κίνηση είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, για όσους ουδέποτε το πορτοφόλι τους στέναξε πραγματικά ή σοβαρά από τα διαδοχικά μνημόνια. Δεν έκανε Πάσχα (ο Τσίπρας) ούτε στο Πέραμα, ούτε στο Περιστέρι, ούτε στον Κολωνό ή κάποια άλλη, λαϊκή γειτονιά της Αθήνας ή της επικράτειας - πολύ περισσότερο μάλλον δεν είδε καν φωτογραφίες ή βίντεο από τις ουρές άστεγων, άνεργων και συνταξιούχων στα καθιερωμένα, πασχαλινά συσσίτια, στα οποία η προσέλευση (φέτος) δεν είχε προηγούμενο ή αντίστοιχο. Πρωθυπουργός - Μαρία Αντουανέττα με κοστούμι και έναν μπότη δώρο, κατακέφαλα στις λαϊκές και εργατικές μάζες, που πληρώνουν την κρίση.

Επηρεασμένος μάλλον και από το ταξίδι στην Κέρκυρα, αναθέρμανε τις σχέσεις του και με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, η οποία - εφόσον ταξιδεύει κανείς οδικώς - βρίσκεται πάνω στον δρόμο προς το νησί των Φαιάκων. Και εκεί, όπως είχε πει στο παρελθόν μια άλλη ψυχή, η ντοπιολαλιά κάνει λόγο για τα... γκεσέμια, τους μπροσταρόκριους, που στα δύσκολα σημεία της διαδρομής, μπαίνουν μπροστά και καθοδηγούν το κοπάδι των προβάτων.

Ο Τσίπρας στη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, έδρασε ακριβώς σαν το επικοινωνιακό γκεσέμι της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ειδικά με τη φράση «ψηφίζουμε τα μέτρα και αν δεν πάρουμε το χρέος, θα τα πάρουμε πίσω», γιατί, όπως είπε, «υπάρχει κυρίαρχη κυβέρνηση».

Πόσο...κυρίαρχη είναι μια κυβέρνηση που κατά τα άλλα και στην ίδια συνέντευξη πχ παραδέχεται ότι δεν έχει κανέναν, βαρύνοντα, διοικητικό και συντονιστικό ρόλο, στην «ανεξάρτητη» Γενική Γραμματεία Εσόδων και τον προϊστάμενό της, Γιώργο Πιτσιλή, είναι καθαρά ρητορικό ερώτημα και εξίσου,καθαρή απάντηση.

Το θέμα είναι ότι οι βουλευτές και τα αρμόδια κομματικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκαν το επικοινωνιακό αποκούμπι, το άλλοθι και τη σανίδα σωτηρίας τους, προκειμένου να εμφανιστούν από σήμερα στα κανάλια, «αδιάβροχοι» και «αλεξίσφαιροι» : Ψηφίζουμε σήμερα, και αύριο...ξεψηφίζουμε.

Όπως, «ξεψήφισαν» το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, την ανεργία στον θεό και τις αμοιβές στον πάτο, τη διάλυση της ΔΕΗ και την καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας...

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να συμπληρώσει και κάτι άλλο σε αυτό το σημείο: «Νομίζετε, κύριε Χατζηνικολάου, ότι δεν το έχω ξανακάνει;» Ο Χατζηνικολάου χάζευε στο έξυπνο κινητό του, φιλτράροντας ερωτήσεις από το τουίτερ, και έτσι έχασε την ευκαιρία να ρωτήσει «τι εννοείτε» ή «πότε,κύριε Πρόεδρε» - όχι βέβαια ότι αν δεν ήταν προσκολλημένος στο κινητό θα το έκανε,είπαμε η συνέντευξη ήταν τόσο... επιθετική, όσο να μην χαλάσουν εκατέρωθεν οι καρδιές τους.

Αλήθεια, πότε ο Τσίπρας «ψήφισε» και μετά...ξεψήφισε; Μάλλον, στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος αναφέρεται ή στους νόμους και τις διατάξεις του πρώτου εξαμήνου του 2015- τότε ψήφισε, και όταν έφερε αυγουστιάτικα το τρίτο μνημόνιο,ξεψήφισε, τα πάντα, όλα!

Κατόπιν τούτων, αναρωτιέται ο πρωταθλητής γυμναστής, Λευτέρης Πετρούνιας, γιατί ο πρωθυπουργός δεν πάει να τον δει στις προπονήσεις του,να διαπιστώσει το πού προπονείται και με πόσες δυσκολίες.

Κανονικά, μάλλον ο Πετρούνιας θα έπρεπε να παρακολουθεί τις επικοινωνιακές και πολιτικές προπονήσεις του Τσίπρα, του πολιτικού πρωταθλητή, χωρίς κρίκους και χωρίς ντροπή, στις κωλοτούμπες, τα περίτεχνα άλματα και ακόμη πιο καλλιτεχνικές προσγειώσεις, καθώς και τα «σάλτα και γαμηθείτε, τηλεθεατές μου!».

Τέλος, ο Τσίπρας μας κάλεσε να τον απονομιμοποιήσουμε στις πλατείες, στις διαδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις, όπως έγινε το 2011 με την κυβέρνηση Παπανδρέου- φαίνεται ότι η «προθέρμανση» των «ου» σε δρόμους της Κέρκυρας, κάποια χορδή του χτύπησε.

Μάλλον, είναι η μόνη πρωθυπουργική φράση, έκκληση και παραγγελία που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας... 

Ετικέτες