ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την επι­τυ­χία της συγ­χώ­νευ­σης της Eurobank με το Τα­χυ­δρο­μι­κό Τα­μιευ­τή­ριο και το success story της ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­σης με δικά μας λεφτά (των ερ­γα­ζο­μέ­νων, των ανέρ­γων των συ­ντα­ξιού­χων) ήρθε η ώρα των απο­λύ­σε­ων.

Η συγ­χώ­νευ­ση σύμ­φω­να με την Τρά­πε­ζα δη­μιούρ­γη­σε πλε­ο­νά­ζον προ­σω­πι­κό το οποίο σιγά σιγά, και αθό­ρυ­βα αν είναι δυ­να­τόν, πρέ­πει να αρ­χί­σει να απο­μα­κρύ­νε­ται. Φυ­σι­κά η αρχή γί­νε­ται από τους ενοι­κια­ζό­με­νους ερ­γα­ζό­με­νους. Τους ζη­τεί­ται (πα­ρα­νό­μως) να εξα­ντλή­σουν το υπό­λοι­πο της κα­νο­νι­κής τους άδειας και με την επι­στρο­φή τους υπο­γρά­ψουν την από­λυ­σή τους. Οι συ­νά­δελ­φοι απα­σχο­λού­νται ακόμα και 10 χρό­νια στις εγκα­τα­στά­σεις της Τρά­πε­ζας, τυ­πι­κά ως υπάλ­λη­λοι μιας άλλης εται­ρεί­ας.

Όπως γί­νε­ται σε όλες τις τρά­πε­ζες η δι­καιο­λο­γία είναι ότι ερ­γά­ζο­νται στα πλαί­σια ενός έργου που έχει ανα­λά­βει η εται­ρεία να φέρει εις πέρας, το service κά­ποιων συ­στη­μά­των. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα έχουν ακρι­βώς τα ίδια κα­θή­κο­ντα με τους συ­να­δέλ­φους τους τρα­πε­ζο­ϋ­παλ­λή­λους.

Την ίδια στιγ­μή που οι συ­γκε­κρι­μέ­νοι χά­νουν την θέση ερ­γα­σί­ας οι υπό­λοι­ποι υπο­χρε­ώ­νο­νται να ερ­γά­ζο­νται υπε­ρω­ρια­κά και να δου­λεύ­ουν τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα! Βε­βαία για όσους έχουν τις κα­τάλ­λη­λες γνω­ρι­μί­ες τα πράγ­μα­τα είναι δια­φο­ρε­τι­κά.

Η Τρά­πε­ζα θέλει να εξορ­θο­λο­γή­σει τα έξοδά της απο­λύ­ο­ντας ερ­γα­ζό­με­νους που αμεί­βο­νται με μι­σθούς κάτω των 900 ευρώ ενώ προ­σλαμ­βά­νει υψη­λό­βαθ­μα στε­λέ­χη με ετή­σιες απο­λα­βές 1,5 εκ. ευρώ. Το συ­νο­λι­κό ποσό των μι­σθών των ερ­γα­ζό­με­νων που θε­ω­ρού­νται πλε­ο­νά­ζον προ­σω­πι­κό στις διευ­θύν­σεις της μη­χα­νο­γρά­φη­σης της Τρά­πε­ζας είναι μι­κρό­τε­ρο από την αμοι­βή ενός (1) τέ­τοιου υψη­λό­βαθ­μου στε­λέ­χους. Ελ­πί­ζου­με του­λά­χι­στον ότι θα είναι πιο έμπει­ροι και απο­τε­λε­σμα­τι­κοί από αυ­τούς που οδή­γη­σαν την Τρά­πε­ζα σε τέ­τοιο ση­μείο ώστε να χρεια­στεί τα δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια της κρα­τι­κής επι­χο­ρή­γη­σης για να στα­θεί στα πόδια της μαζί με την απορ­ρό­φη­ση της πιο υγιούς τρά­πε­ζας της χώρας (του Τα­χυ­δρο­μι­κού Τα­μιευ­τη­ρί­ου).

Πα­λεύ­ου­με για την δια­σφά­λι­ση των θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας των ενοι­κια­ζό­με­νων ερ­γα­ζό­με­νων στις Τρά­πε­ζες.

Ζη­τά­με την ανά­κλη­ση των απο­λύ­σε­ων των ενοι­κια­ζό­με­νων ερ­γα­ζό­με­νων στην Eurobank.

Το Δ.Σ.