κοινωνία
-
Η αιγοπροβατοτροφία στην κλίνη του Προκρούστη
Η επιζωοτία της ευλογιάς, που παίρνει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αποκαλύπτει την οριακή κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια η αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα, αντιµετωπίζοντας δοµικά προβλήµατα που παραµένουν ανεπίλυτα.
-
ΟΠΕΚΕΠΕ, ευλογιά προβάτων, επιδοτήσεις: Εκατοµµύρια για τους λίγους – φτώχεια για τους πολλούς
Την ώρα που οι οφειλές του ΟΠΕΚΕΠΕ προς αγρότες και κτηνοτρόφους από τα αγροπεριβαλλοντικά προγράµµατα και τις αποζηµιώσεις για το «Ντάνιελ» είναι πάνω από 600 εκατ. ευρώ για το 2024, συν 500 εκατ. ευρώ για το 2025, και ενώ κόβονται οι επιδοτήσεις για τους νεοεισερχόµενους σε βιολογική κτηνοτροφία και µελισσοκοµία, πετώντας στα σκουπίδια τους ελέγχους που φορτώθηκαν ξαφνικά οι γεωτεχνικοί των περιφερειών και του ΥΠΑΑΤ µέσα στο κατακαλόκαιρο, το ένα πάρτυ εκατοµµυρίων διαδέχεται το άλλο και τα προβλήµατα «αντιµετωπίζονται» µε νέα πάρτυ των ηµετέρων.
-
Το νερό στο στόχαστρο: Δημόσιο αγαθό ή εμπόρευμα;
Η πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό είναι αναγκαία για την υγεία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
-
Τελευταίο τους καταφύγιο η βία και ο αυταρχισμός
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Όχι λόγω κοινοβουλευτικής, αλλά λόγω κοινωνικής αντιπολίτευσης.
-
«Δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς χωρίς μια σταθερή τρανσφεμινιστική στάση»
Aπόσπασμα από την ομιλία του στο Φεμινιστικό Φεστιβάλ 2025
-
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη και μνημείο νομοθετικής υποκρισίας
Η τροπολογία που πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί ένα πολιτικό, νομικό και ηθικό ανοσιούργημα, που καμμία νομική και κοινωνική ανάγκη δεν επιβάλλει και άλλο σκοπό δεν έχει από την εκδίκηση της κυβέρνησης απέναντι στο κίνημα συμπαράστασης του Πάνου Ρούτσι που εκφράζεται με μια ακόμα πρόκληση ενάντια στο δικαίωμα της συνάθροισης.
-
«Η Σούδα να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Target Souda Base, διήμερο εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων που οργανώθηκε από τον Παγκρήτιο Συντονισμό για την Παλαιστίνη, το ελληνικό March to Gaza και πλήθος κοινωνικών και κινηματικών συλλογικοτήτων.
-
Μια οφειλόμενη απάντηση για τα γεγονότα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8/10/25
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή εισήγαγε εντός ημερησίας διατάξεως 16 θέματα (από τα 35 συνολικά) που αφορούσαν πρόστιμα σε καταστήματα για επιγραφές, ταμπέλες ή διαφημιστικά banners.
-
Ρεπορτάζ και συμπεράσματα από το 4ο Φεμινιστικό Φεστιβάλ
Η φεμινιστική πάλη μπορεί να γίνει δύναμη που συνδέει κοινωνικά κινήματα
-
Τέμπη: Ένας διαρκής αγώνας απέναντι σε θεούς και δαίμονες
Η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, εκτός από κάτι το τραγικό, κρύβει και κάτι το βαθιά πολιτικό.