to top

κοινωνία

 • Αληθεύει ή όχι…;

  Επειδή η σιωπή είναι συνενοχή και επειδή οι νεκροί είναι ξανά πολλοί, ας κάνουμε μερικές ενοχλητικές ερωτήσεις με αφορμή τη φρικτή και προδιαγεγραμμένη τραγωδία στα Τέμπη.

 • Ελλάδα: Η ατιμία μιας προβλέψιμης σιδηροδρομικής καταστροφής

  Αυτό που ακολουθεί θα μπορούσε να είναι ένα αστείο μαύρου χιούμορ, όμως πρόκειται για μια εντελώς πραγματική ιστορία που είναι πρωτίστως εμβληματική αυτής της νεοφιλελεύθερης και ξεχαρβαλωμένης Ελλάδας του πρώτου μισού του 21ου αιώνα: λίγες μόνο ώρες πριν από την φρικτή σιδηροδρομική καταστροφή της 28ης Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του συνδικάτου των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας σχολίασε με αυτά τα λόγια την επίσκεψη που ήταν να πραγματοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου, δηλαδή την επομένη της καταστροφής, στο "Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης του τσιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος » στη Θεσσαλονίκη: «Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος, διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοίκηση στην βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζουμε;;;;;;»

 • Η υποχρηματοδότηση και η ιδιωτική πρωτοβουλία σκοτώνουν

  1η Μαρτίου 2023 σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στην περιοχή των Τεμπών, άνθρωποι που επιβιβάστηκαν σε τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και δεν αποβιβάστηκαν ποτέ, τραυματίες που γέμισαν νοσοκομεία και οικογένειες που αναζητούν απελπισμένα συγγενείς.

 • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!

  Το «blame game», μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος ευθύνεται για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, θα ήταν ακόμα μια βαρετή «σκιαμαχία» προεκλογικής κατανάλωσης, αν αυτή δεν γινόταν μπροστά στον κίνδυνο, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι να βρεθούν, κυριολεκτικά, στο δρόμο.

 • Αποχαιρετισμός στον Άχμετ Σόκι

  Το βράδυ της 22 Γενάρη πέθανε στο Σικάγο, όπου έζησε και έδρασε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ο επαναστάτης μαρξιστής Αχμέτ Σεράουι, πιο γνωστός ως Άχμετ Σόκι.

 • Για την συμπόρευση των αγωνιστικών σχημάτων, παρατάξεων και τοπικών κινήσεων του Δήμου Αθηνών

  Έχοντας συμπληρώσει 3,5 χρόνια θητείας της δημαρχίας Μπακογιάννη και καθώς απομένει λιγότερος από ένας χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι ασφαλές και ταυτόχρονα κρίσιμο να προσδιοριστεί το στίγμα και τα παράγωγα της πολιτικής της.

 • Κέντρο Υγείας Λαυρίου: ΟΧΙ στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας

  Ένα έργο γνωστό και επαναλαμβανόμενο παρακολουθούμε ξανά όλοι οι κάτοικοι του Λαυρίου. Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας δεν είναι κάτι καινούργιο.

 • Covid, ιώσεις και ελλείψεις φάρμακων αναδεικνύουν τη διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση

  Μέτωπο αγώνα για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας

 • Ποιος φταίει για τις ελλείψεις φαρμάκων

  Οι ελλείψεις σε φάρμακα δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, κυρίως από την εφαρμογή των μνημονιακών απαιτήσεων και μετά.

 • Η κρυφή ζωή των ανθρώπων με αναπηρία να γίνει φωτεινή ζωή για μια άλλη κοινωνία

  Χρησιμοποιώ την έκφραση η κρυφή ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις γιατί αυτοί και οι οικογένειες τους παρόλο που αποτελούν το 10% του πληθυσμού είναι αόρατοι στα μάτια της υπόλοιπης κοινωνίας.

Σελίδες