24ωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στην ΕΘΝΟDATA, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ).

Η απεργία πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία, της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΘΝΟDATA. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που να διασφαλίζει τη διατήρηση μέχρι τέλους του 2014 των θέσεων εργασίας αλλά και των μισθών στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά και τις περσινές μειώσεις. Αντίθετα με την εργοδοσία που στις συναντήσεις με το Σωματείο πρότεινε μειώσεις 6% και μάλιστα στο πιο χαμηλόμισθο τμήμα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μαζικά από νωρίς το πρωί στο κεντρικό κτίριο της ΕΤΕ στο Γέρακα περιφρουρώντας την απεργία τους με συνθήματα και τραγούδια. Στο πλευρό τους βρέθηκαν πλήθος συμπαραστατών από σωματεία αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς. Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές Ταχυμεταφορικές Επιχειρήσεις Αττικής, Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση της ΟΤΟΕ κ.α.

Επίσης στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από το Γέρακα και τις γύρω περιοχές, η νεολαία ΣΥΝ και η ΔΕΑ. Νωρίς το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην οποία με οριακή πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση την Πέμπτη 27/6 με την ΕΘΝΟDATAκαι την ΕΤΕ και στη συνέχεια να αποφασιστεί εκ νέου αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.