Οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα: Μοναδική διέξοδος το οριστικό κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών

«Oι συνθήκες κράτησης που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών όπου χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε κοντέινερ χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αποστερούμενοι των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων αναμφίβολα διαμορφώνουν μία εκρηκτική κατάσταση. Ο υπερπληθυσμός, ο ελλιπής ή καθόλου προαυλισμός αλλά και η παράταση της αναιτιολόγητης κράτησης τους από 12 σε 18 μήνες οδηγεί τους ανθρώπους σε πράξεις απελπισίας.   

Η εξέγερση των μεταναστών που κρατούνται άδικα στην Αμυγδαλέζα είναι πέρα για πέρα δίκαιη! Η κραυγή απόγνωσης των κρατούμενων μεταναστών που κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα και για απροσδιόριστο χρόνο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας  απαντήθηκε με ακόμη περισσότερη καταστολή από την αστυνομία.

Η συνέχιση της λειτουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης ισοδυναμεί με την συνέχιση της χωρίς όριο κρατικής αυθαιρεσίας επαπειλώντας νέες εκρηκτικές καταστάσεις. Η αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών είναι ντροπή για μια σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία. Μοναδική διέξοδος δε μπορεί παρά να είναι το οριστικό κλείσιμο τους και η νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα.»

Ετικέτες