ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΝΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ».

Το τελευταίο διάστημα, ασκούνται πάνω στο λαό μας τρομακτικές πιέσεις, ως προς την εξόφληση του Δημόσιου Χρέους, η εξυπηρέτηση του οποίου ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την διάλυση του ΕΣΥ.

Παρόλα αυτά, εμείς, οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, προσπαθώντας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Κάθε μέρα, κάθε απόγευμα και νύχτα, εφημερεύουμε δίπλα στον άρρωστό μας, καλύπτουμε με αυταπάρνηση τα (πολλά) κενά του Ασκληπιείου, που δημιουργήθηκαν, τα τελευταία 5 χρόνια, από τη βίαιη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Φθηνά και ακατάλληλα υλικά (γάζες, γάντια, καθετήρες κ.ά.). Δραματικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Περικοπές στις αμοιβές μας. Πάγωμα των προσλήψεων. Σωρεία συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας. Επισφαλή προγράμματα εφημεριών, όπου, 23 τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου καλύπτονται από 12 ειδικούς – κι όπου, οι ειδικευόμενοι καλούνται να γίνουν ταχυδακτυλουργοί. Σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, καλύπτοντας όλα τα Νότια προάστια...

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε την κατάργηση του χαρατσιού των 5ευρώ στα τακτικά ιατρεία του ΕΣΥ, ως ένα πρώτο βήμα στην ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης ακούσαμε με ικανοποίηση την εξαγγελία των 4500 προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο 2015.

Όμως, κανείς από εμάς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτά αρκούν. Πολύ περισσότερο, όταν βιώνουμε καθημερινά την υποβάθμιση τόσο του επιστημονικού ρόλου μας όσο και την αδυναμία, λόγω συνθηκών, να ασκήσουμε το λειτούργημά μας.

 Και, σαν να μην έφταναν αυτά, οι εφημερίες μας παραμένουν απλήρωτες, από τον Γενάρη του 2015.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αποφασίζουμε να ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας απέναντι στους εκβιαστές. Ξεκινούμε επίσχεση εργασίας. Διεκδικούμε, όχι μόνο τις απλήρωτες εφημερίες μας, αλλά και τη ριζική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, προς όφελος του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για να πραγματώνεται καθημερινά αυτό που φωνάζουμε πολλές φορές και στους δρόμους: η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους.

Εφιστούμε την προσοχή σε κάθε υπεύθυνο: με νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου να υπολειτουργούν λόγω της κινητοποίησής μας, (Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Αναισθησιολογικό κ.ά.) το Ασκληπιείο Βούλας ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετήσει καθημερινή ορθοπεδική εφημερία. Η συνέχιση της «κανονικότητας» θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΙΝΑΠ, την Παρασκευή 24/4 και στη συγκέντρωση έξω από το Υπ. Υγείας.

Καλούμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να οργανώσουν τον αγώνα μας, καλώντας σε γύρο Γεν. Συνελεύσεων, αλλά και σε πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Βούλα, 20/4/2015

Ετικέτες