update 4/9: Την αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Κωνσταντίνου Μουτζούρη για όσα τους απέδιδαν μέλη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε το δικαστήριο, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών δεκάδων αλληλέγγυων των κατηγορουμένων που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Διακόπηκε για αύριο Τετάρτη 4/9 η δίκη των Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρη, μετά από τη μήνυση στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η δίκη των 35 μελών του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναβλήθηκε λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Από νωρίς το πρωί μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων. Ποτέ ξανά φασισμός-κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Στη δίκη του γραμματέα του ΕΕΚ (κατηγορείται για αντιφασιστικό κάλεσμα το Μάϊο του 2009) και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ (βρέθηκε στο εδώλιο επειδή επέτρεψε τη χρήση οπτικών ινών που είχαν παραχωρηθεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε άγνωστους χειριστές της διαδικτυακής διεύθυνσης "Αthens Indymedia"), πολλοί βασικοί μάρτυρες κατηγορίας όπως ο Παναγιώταρος και η Σκορδέλη δεν εμφανίστηκαν. Αντιθέτως, μέχρι τη διακοπή της δίκης, είχαν καταθέσει πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης. Η δίωξη προς τον Σάββα Μιχαήλ και τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη, που αρχικά ήταν δίωξη προς πολλές συλλογικότητες (ανάμεσα τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, το Κυριακατικο Σχολείο Μεταναστών κ.α.), δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι απλώς ένα κομμάτι της συνολικής προσπάθειας τρομοκρατίας και τσακίσματος των αντιστάσεων που γίνεται σε συνεργασία των νεοναζί με το σύστημα. Οι ίδιοι κρατικοί μηχανισμοί που κάνουν πλάτες στη ναζιστική συμμορία, σέρνουν στα δικαστήρια αντιφασίστες και δημοκράτες πανεπιστημιακούς δασκάλους.

Για το ιστορικό της υπόθεσης βλ. το ρεπορτάζ του Ιού: http://www.efsyn.gr/?p=103260

Αμέσως μετά και στην ίδια αίθουσα, ήταν προγραμματισμένη η δίκη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στo νέο μισθολόγιο. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι… «ρύπανση του περιβάλλοντος». Μετά τις επιστρατεύσεις και την ωμή καταστολή των εργατικών αγώνων, η κυβέρνηση Σαμαρά καταφεύγει για ακόμα μια φορά στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, θεωρώντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα της. 

Από το πρωί, μέσα και έξω από το χώρο των δικαστηρίων, βρέθηκαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους και των δύο υποθέσεων. Ανάμεσά τους πολλά μέλη και στελέχη αριστερών κομμάτων, οργανώσεων και αντιρατσιστικών κινήσεων, συνδικαλιστές και νεολαίοι. Παρούσα και πολυπληθής αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Π. Λαφαζάνη, Θ. Δρίτσα, Μ. Μπόλαρη, Ν. Βαλαβάνη, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Β. Κατριβάνου, Χ. Καφαντάρη και Κ. Μπάρκα. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, σημειώσε μεταξύ άλλων: "και τα δύο γεγονότα δείχνουν ότι η απάντηση πρέπει να είναι μία: ενωμένοι, αριστεροί αγωνιστές, αντιφασίστες, εργαζόμενοι, να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων, για την ανατροπή της κυβέρνησης, για να σταματήσουμε τους φασίστες και το ρατσισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος το επόμενο διάστημα να πρωτοστατήσει σε όλες τις γειτονιές και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σε πρωτοβουλίες που θα δέσουν όλα τα ρυάκια της αντίστασης στο στόχο της ανατροπής αυτής". 

http://www.youtube.com/watch?v=p8cyN3SbAI8

Ετικέτες