Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 17/10 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου στο προαύλιο του νοσοκομείου. Ήταν μια πρώτη δυναμική αντίδραση στην αυταρχική απόφαση που πάρθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου για αυθαίρετη ανακατανομή του προσωπικού του νοσοκομείου, καθώς και για την μονομερή καθαίρεση των θέσεων δύο προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι αν και ο αυταρχισμός της διοίκησης του νοσοκομείου δεν είναι κάτι το πρωτοφανές  (για προηγούμενο περιστατικό βλέπε σχετικά εδώ). Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που επισημάνθηκε και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ που παρευρέθησαν στη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στα γραφεία της διοίκησης, όπου και ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να συνομιλήσουν με τον διοικητή. Ο τελευταίος όμως έλειπε και τον αντικαθιστούσε η υποδιοικήτρια, άλλα αρνήθηκε να μας δεχθεί!!!

Ακολούθησαν πιέσεις από τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ, οπότε και μας απάντησε ότι θα δεχθεί μόνο αυτόν για δυο λεπτά!! Η πρόταση αυτή προφανώς απορρίφθηκε ως απαράδεκτη και τελικά έγιναν δεκτοί εντός του γραφείου και οι εκλεγμένοι στο σωματείο, παρουσία και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Η συζήτηση ήταν άκαρπη, καθώς η υποδιοικήτρια  ήταν αρνητική σε όλα όσα αναφέρθηκαν από μεριάς μας και σε πολύ υψηλούς τόνους από την πλευρά της. Εν ολίγοις μας είπε ότι ασφαλώς και τάσσεται υπέρ της απόφασης του διοικητή και παρόλη την προσπάθεια από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ και των εκπροσώπων των εργαζομένων δεν απάντησε στα ευλόγα ερωτήματα που της τέθηκαν.

Μιας και η συζήτηση δεν οδηγούσε πουθενά, οι εργαζόμενοι την ενημερώσαμε για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και αποχωρήσαμε από το γραφείο. Την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση καταρρέει αλλά συνεχίζει την επίθεση  στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Οι μάχες που δίνουμε οι εργαζόμενοι καθημερινά είναι  σκληρές άλλα εμείς δεν φοβόμαστε από το σκληρό προσωπείο καμιάς διοίκησης και καμιάς κυβέρνησης. Θα μας βρίσκουν  απέναντι τους σε όλα! Μπορεί οι τοποθετημένες κυβερνητικές διοικήσεις να ανακατεύουν τράπουλες και να τοποθετούν τους εκλεκτούς τους  σε  υπηρεσιακές θέσεις αλλά  εμείς δεν είμαστε τραπουλόχαρτα. Είμαστε εργαζόμενοι και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Συνεχίζουμε! 

*νοσηλευτής