Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τα σχέδια Γεωργιάδη

Καλύπτουν τα τεράστια κενά μετακινώντας ως «ζώντα ζώα» γιατρούς και εργαζόμενους, έχουν κλειστές τις μισές χειρουργικές αίθουσες καθώς και 200 κλίνες ΜΕΘ και τώρα ετοιμάζονται να διαλύσουν τον ΕΟΠΥΥ και να μεταφέρουν τους γιατρούς στο ΕΣΥ ισχυριζόμενοι πως ενισχύουν τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ο πολυπράγμων Άδωνις Γεωργιάδης διατείνεται ότι θα μεταφέρει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αφήνοντας όμως να αιωρείται εάν θα είναι ισότιμοι εργασιακά και μισθολογικά με τους ήδη υπηρετούντες, αφού πιθανόν δεν θα υποστούν κρίση και αξιολόγηση, αλλά αυτόματη μεταφορά και ένταξη σε κάποια νέα βαθμίδα που θα δημιουργήσει επί τούτου. Θέλει δηλαδή να δημιουργήσει ακόμη μία υποκατηγορία με γιατρούς παρίες, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πλήρη διάλυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει πως το ΕΣΥ έχει ανάγκη πρόσληψης νέων γιατρών στην εισαγωγική βαθμίδα και όχι μεταφορά γιατρών από την πρωτοβάθμια.

Υποστηρίζει ακόμη πως ο νέος ενιαίος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας πρέπει να οικοδομηθεί με προσεκτικά βήματα, ώστε οι πολίτες να μη χάσουν τις –ελάχιστες ούτως ή άλλως- παροχές υγείας που έχουν. Συνεπώς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να παραμείνει στο μεταβατικό διάστημα ταυτόχρονα πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών. Αυτή η άποψη είναι που εκνευρίζει τον κ. Γεωργιάδη που επιθυμεί «εδώ και τώρα» τη βίαιη διάλυση, ώστε να δώσει στην τρόικα 10.000 διαθεσιμότητες και να εισπράξει τα εύσημα.

Εξ ου και οι κραυγές και οι ύβρεις εναντίον του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, όταν διατύπωσε χτες στη Βουλή αυτή την πάγια θέση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Ετικέτες