Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ:

11-12-2013

Συνάδελφοι, -ισσες,

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει κέρδη για το πρώτο εννεάμηνο του 2013 (262 εκ. ευρώ), έχει εισπράξει γιγαντιαία επιχορήγηση από το κράτος (9 δισ ανακεφαλαιοποίηση 2013), ξοδεύει μεγάλα ποσά για να εκδιώξει τμήμα του τακτικού προσωπικού της (εθελουσία, κόστος 100 εκ ευρώ),  αλλά  προσπαθεί να κάνει εξοικονόμηση μέσω απολύσεων ενοικιαζόμενων εργαζόμενων (των 600 ευρώ/μήνα);

Είναι τουλάχιστον σαδιστικό να απολύονται συνάδελφοι που υπηρετούν με απόλυτη ευσυνειδησία και εργατικότητα την Τράπεζα επί σειρά ετών, που έχουν κερδίσει βραβεία για την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό τους και που η εργασία τους είναι το μόνο μέσο επιβίωσης.

Συνάδελφοι, -ισσες,

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Μετά τις παρεμβάσεις, τις επιτυχημένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας κερδίσαμε την επαναπρόσληψη μίας απολυμένης συναδέλφου ενώ έχουν γίνει προτάσεις για εργασία και σε άλλους εξ αυτών. Μια οικογένεια δεν θα καταδικαστεί στην φτώχεια, μια εργαζόμενη δεν θα οδηγηθεί στον Kαιάδα της ανεργίας και όλοι μας έχουμε λόγο να αισιοδοξούμε.

 Κάθε νέα απόλυση σημαίνει εντονότερους έως εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς για όσους μένουν, με το άγχος και την αγωνία για το αύριο να φτάνουν στα άκρα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε αναλώσιμοι.

 Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι, αυτά που κερδήθηκαν από τις προηγούμενες γενιές εργαζομένων ακόμα και με αιματηρούς αγώνες. Δεν θα είμαστε η χαμένη γενιά, θα είμαστε η γενιά που παλεύει και θα νικήσει.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να επαναπροσληφθεί και ο τελευταίος ενοικιαζόμενος εργαζόμενος.

Το Δ.Σ.

του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Ετικέτες