Οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των υγειονομικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  κ. Βεντούρη έγινε από το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και οι 5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης οι οποίες εξέδωσαν και ψήφισμα συμπαράστασης μετά την ανάγνωση του οποίου έπεσε έντονο χειροκρότημα. Η ενότητα εκπαιδευτικών και υγειονομικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για «να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αντίστασης με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που δέχονται επίθεση, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της κοινωνίας»όπως αναφέρεται στο ψήφισμα. Μαζί τα σωματεία εκπαιδευτικών και υγειονομικών φώναξαν το σύνθημα «Αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς, κάτω η κυβέρνηση της συμφοράς».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τη βουλευτή Ιωάννα Γαϊτάνη, το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Σαμανίδη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση βέβαια με το διοικητή της 4ης ΥΠΕ δεν οδήγησε πουθενά. Ο διοικητής δήλωσε ότι 155 άτομα από τα νοσοκομεία «Λοιμωδών» (38 άτομα), «Δερματολογικό» (7 άτομα) και «Παναγία» (110 άτομα) βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ενώ το υπόλοιπο προσωπικό μετακινείται στα νοσοκομεία «Παπανικολάου», «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο» και «Αγ. Παύλο». Τα νοσοκομεία Δερματολογικό» και το «Λοιμωδών» μετατρέπονται σε κέντρα υγείας αστικού τύπου με ελάχιστο προσωπικό (από 16 άτομα). Οι 65 εργαζόμενοι μάλιστα της Euromedicaστο «Παναγία» οδηγούνται στην απόλυση. Οι εργαζόμενοι του ν.«Παναγία» προχωράνε άμεσα σε γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Είναι φανερή η κρισιμότητα της ενότητας που σφυρηλατείται μέσα στον αγώνα ανάμεσα στους διάφορους κλάδους εργαζομένων. Τα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση όσο μικρά και ασήμαντα να φαίνονται μπροστά στο  μέγεθος της επίθεσης, έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια. Γιατί στο κοινωνικό καμίνι του φθινοπώρου μπροστά στη μάχη για τη διάσωση του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει και στο καθήκον για ανατροπή της κυβέρνησης της βαρβαρότητας οι μικρές μάχες του καλοκαιριού και ο δρόμος που χαράζουν θα είναι πολύτιμη παρακαταθήκη.