Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποίηθηκε η παρουσίαση του νέου ημερολογίου του ΚΣΜ στην Καλλιθέα.
Πάνω από 35 κάτοικοι της Καλλιθέας και των Νοτίων Προαστίων, αγωνιστές και αγωνίστριες του αντιρατσιστικού κινήματος (και όχι μόνο), μαζεύτηκαν στο Καφενείο "1968" και παρακολούθησαν μια έντονη σε προβληματισμούς και εικόνες συζήτηση σχετικά με το ημερόλογιο αλλά και την κατάσταση στο προσφυγικό.
Τη συζήτηση άνοιξε η Ερνεστίνα Καρυστιναίου (Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Νοτίων), που τόνισε τη σημασία του ημερολόγιου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών ως ένα από τα δύο βασικά έσοδα του σχολείου για τη χρονιά που ακολουθεί. Ανέφερε ενδεικτικά το φωτογραφικό υλικό και τα σκίτσα που κοσμούν το ημερολόγιο, και παρουσίασε τις δράσεις και τη λειτουργία του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
Ο Δημήτρης Γεωργοπάλης (σκιτσογράφος) μίλησε για τις ευθύνες τις κυβέρνησης και του συστήματος για τον αποκλεισμό και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών/τριών και των προσφύγων στην Ελλάδα. Τόνισε την υποκρισία της ΕΕ που λογόκρινε αντιφασιστικά σκίτσα (ανάμεσά τους και ένα δικό του) ως σκίτσα που προμοτάρουν το φασισμό και ενημέρωσε για την πολιτική δράση και το δημόσιο στίγμα που προσπαθεί να έχει η Ένωση Ελλήνων Γελοιογράφων με δράσεις όπως η ετήσια
Ο Μάριος Λώλος (φωτογράφος) ανέφερε εμπειρίες από το παρελθόν του αντιρατσιστικού κινήματος, αλλά και την εμπειρία του ως φωτογράφος στην Ειδομένη και στα hot spot στο Αιγαίο. Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι φωτογράφοι -στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στα στρατόπεδα προσφύγων- και για τον κυνισμό και την πολιτική κυβέρνησης και του Μουζάλα που έχει οδηγήσει στην επικράτηση απάνθρωπων συνθηκών, ιδιαίτερα στα νησιά. Τόνισε τον ρόλο των media που σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις και ρατσιστικό δηλητήριο σε σχέση με τους πρόσφυγες και μετανάστες, και το καθήκον των φωτορεπόρτερ να αποκαλύπτουν την αλήθεια μέσω των φωτογραφιών τους. Τελειώνοντας, μίλησε για τη σημασία της δράσης των σωματείων και τη σημασία της ενότητας σε αντιπαράθεση με την πολυδιάσπαση των σωματείων σε κάθε κλάδο, ως ισχυρό όπλο που μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά σε μνημόνια και ρατσισμό.
Ο Παναγιώτης Λίλλης (Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό") περιέγραψε το διεθνές πλαίσιο: την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό ως εργαλεία διαχωρισμού των "από κάτω" που καλλιεργούνται από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ΜΜΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ασκεί ρατσιστική πολιτική, που αποτελεί νερό στο μύλο των φασιστών της Χρυσής Αυγής και λοιπών ακροδεξιών οργανώσεων. Μόνη απάντηση είπε ο Παναγιώτης Λίλλης, είναι ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών, ο ενιαίος αγώνας ενάντια σε μνημόνια και ρατσισμό, γιατί ο αντιρατσισμός δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός αν δεν απευθύνεται στις αιτίες που δημιουργούν τη φτώχεια.
Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, τέθηκαν πλούσιοι προβληματισμοί, ιδέες και όρεξη για δράση από τον κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση.
Από την πλειοψηφία των τοποθετήσεων φάνηκε η ανάγκη συνέχισης της συζήτησης, ως απάντηση στην κυρίαρχη ρατσιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και η οργάνωση τοπικών δράσεων στην Καλλιθέα και τις γύρω περιοχές.