Συνεχίζονται οι καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, με κύριο αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων της ΕΡΤ, που από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται ουσιαστικά εκτός δημόσιας τηλεόρασης. Σήμερα 11/2, προκηρύχθηκε τρίωρη στάση και στα ιδιωτικά «μαγαζιά» της ενημέρωσης.

Με μπροστάρηδες τους συμβασιούχους της ΕΡΤ η συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Τύπο,  λίγο μετά τη 1μμ, κατευθύνθηκε με πορεία έξω από τη βουλή. Αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα. Την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΡΤ κατέφυγε στα δικαστήρια επιχειρώντας να βγάλει παράνομη την απεργία των εργαζομένων.  

Επίσης, συγκέντρωση πραγματοποίησαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, σωματεία της Ψυχικής υγείας, καθώς και κάτοικοι και φορείς της Πάρου, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις στο κέντρο υγείας του νησιού.

Οι καθημερινές αγωνιστικές μάχες σε κάθε κλάδο, επιχείρηση και γειτονιά, που συντηρούν την αντιπαράθεση με την τρικομματική συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές εξόντωσης που προωθούν, πρέπει να συντονιστούν και να κορυφωθούν στη γενική απεργία στις 20/2.

Ένας απεργιακός σεισμός που θα ενώσει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους υγειονομικούς, τους δημόσιους υπαλλήλους που μπαίνουν σε «διαθεσιμότητα», τους φοιτητές που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά», τη νεολαία που ασφυκτιά από την ανεργία, μπορεί να γίνει η αρχή για την αποστρατεία του Σαμαρά και των κολαούζων του.



Ετικέτες