ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο γενιτσαρισμός των υπαλλήλων της Τρόικας και η υπακοή σε αυτούς χωρίς αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έχει τέλος. Την ώρα που μετά την απώλεια της Κλαδικής Σύμβασης στον Επισιτισμό με ευθύνη των εργοδοτών, έχουν επιβληθεί συνθήκες σκλαβιάς του 19ου αιώνα με 7ήμερη - 12ωρη απασχόληση, έρχεται το Υπουργείο Εργασίας να παραδώσει τους νεοπροσλαμβανόμενους στα νύχια των εργοδοτών δίνοντας τους τη δυνατότητα εφαρμογής 6ήμερης απασχόλησης με ατομική σύμβαση με τη «σύμφωνη γνώμη» του εργαζόμενου.
Στην ουσία επιπλέον από τις αντισυνταγματικές πρόνοιες της ΠΥΣ 6/28.2.2012 και της περιβόητης εγκύκλιου της Α. Στρατινάκη που ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας επέβαλε αποδοχές 511€ για τους νέους, τώρα κάνουν ένα βήμα παραπάνω θίγοντας μη μισθολογικούς όρους που δεν καταργούνται αυτόματα μετά την λήξη της ενέργειας μιας σύμβασης, καταστρατηγώντας την πενθήμερη απασχόληση με τις ευλογίες του Υπουργείου Εργασίας και με ενδεχόμενες συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους.
Η αγορά εργασίας είναι απολύτως απορυθμισμένη, η καθυστέρηση αποδοχών είναι ο κανόνας, οι υπερβάσεις χρόνου (υπερωρίες, ρεπό) δεν αμείβονται και δεν ασφαλίζονται και οι εργοδότες είναι ουσιαστικά ασύδοτοι.
Η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών έχει σαν αποτέλεσμα ότι παρανομία βρίσκουν να βγάζουν μετά μια Π.Ν.Π. ή κάτι ανάλογο και να καταργούν την παρανομία. Θέλουν να καταργήσουν όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν μας πείθουν, για την πάταξη της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής. Οι Π.Υ.Σ. και οι Π.Ν.Π. δείχνουν ότι προσπαθούν να κάνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση μορφής γαλέρας, νόμιμη.
Θα θέλαμε να ξέραμε, ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να φτάσει η ανεργία στο 99%, γιατί αυτή την στιγμή η ανεργία είναι σε χαμηλά επίπεδα (30%). Οι ενέσεις με τα voucher δεν αναρρώνουν την ασθένεια (ανεργία) απλός την επιδεινώνουν .
Η αγορά εργασίας είναι απολύτως απορυθμισμένη, η καθυστέρηση αποδοχών είναι ο κανόνας, οι υπερβάσεις χρόνου (υπερωρίες, ρεπό) δεν αμείβονται και δεν ασφαλίζονται και οι εργοδότες είναι ουσιαστικά ασύδοτοι.
Θέλουν να  κάνουν την Ελλάδα μια Μανωλάδα. Έχουν ισοπεδώσει τα πάντα.
Η αλυσίδα με την μπάλα όλο κονταίνει.
Ή ΑΥΤΟΙ  Ή ΕΜΕΙΣ