ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ! ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Απρίλη, λίγες μέρες μετά την θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος, θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γκύζη-Πολυγώνου, ζωγραφίζοντας ναζιστικά σύμβολα πάνω στην ταμπέλα των γραφείων μας και αλλού. Υποθέτουμε ότι ο στόχος τους ήταν να μας τρομοκρατήσουν. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν σε αυτούς και σε κάθε άλλο νοσταλγό της Κατοχής και της Χούντας ότι τέτοιου τύπου «μαγκιές» δε μας τρομάζουν στο ελάχιστο. Αυτοί που φοβούνται είναι αυτοί που δρουν στα σκοτάδια, εμείς παλεύουμε για μια καλύτερη κοινωνία και το κάνουμε στο φως της μέρας.

Η συγκεκριμένη πρόκληση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και δεν πρόκειται να περάσει αναπάντητη. Η βάρβαρη αντικοινωνική πολιτική της συγκυβέρνησης και η έκρηξη της ανεργίας, η ακροδεξιά και εμφυλιοπολεμική ρητορική απέναντι στα κοινωνικά κινήματα και την Αριστερά,  η τρομοϋστερία των ΜΜΕ και η φιλοτέχνηση του προφίλ των «αντιμνημονιακών » συμμοριτών, το κυνήγι μαγισσών ενάντια στους μετανάστες, η άγρια καταστολή και τα βασανιστήρια, η χρόνια συνεργασία των ΜΑΤ με τους νεοναζί είναι που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση: μια ναζιστική οργάνωση να βρίσκεται στη Βουλή και άνθρωποι με «λάθος» ιδέες, εμφάνιση και χρώμα να χτυπιούνται, να μαχαιρώνονται και προσφάτως να τρώνε σφαίρες. Μέσα σε αυτό το κλίμα «βρήκαν το θάρρος» οι νυχτοπερπατητές παλικαράδες να μας χτυπήσουν την πόρτα. Έκαναν λάθος.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι χώρος ελεύθερης πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης, είναι χώρος οργάνωσης της αλληλεγγύης στην κοινωνία και της αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική. Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε οποιοδήποτε χώρο της Αριστεράς, σε οποιοδήποτε αγωνιστή και αγωνίστρια, σε  οποιοδήποτε πολίτη μας αφορά όλους και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή! Απευθυνόμαστε στους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής, απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τη νεολαία, απευθυνόμαστε στις δυνάμεις της Αριστεράς και κάθε δημοκρατικό πολίτη να παλέψουμε από κοινού για να απομονώσουμε τους τραμπούκους. Δηλώνουμε καθαρά ότι οι φασίστες είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στη γειτονιά μας. Με μαζική και καθημερινή κινητοποίηση απέναντι στις ιδέες και τις πρακτικές τους, θα το εξασφαλίσουμε.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΚΥΖΗ - ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ

Ετικέτες