Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου καταγγέλλει την Δημοτική αρχή Παχατουρίδη που εν μέσω θέρους προχώρησε στην απόλυση 18 εργαζομένων που πρόσφεραν υπηρεσίες στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Η Δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια όταν έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί τον Αύγουστο και ενώ αυτοί οι εργαζόμενοι ήταν σε κανονική άδεια.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η εργοδοσία, με πρόσχημα τον κορονοϊό, έχει επιδοθεί σε ένα πογκρόμ απολύσεων με την ανοχή της Κυβέρνησης εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη.

Η Δημοτική αρχή Παχατουρίδη  φαίνεται ότι όχι μόνο αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα έχει αυτή απόφαση για το μέλλον αυτών των εργαζομένων που οδηγούνται στην ανεργία αλλά και τις επιπτώσεις στην λειτουργία των παιδικών σταθμών αφού αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πολύτιμοι για την λειτουργία τους.

Είναι ντροπή για την ιστορία του Δήμου Περιστερίου που στο παρελθόν έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων να πρωτοστατεί σε απολύσεις και να οδηγεί αυτές τις δύσκολες ώρες εργαζόμενους στην ανεργία.

Ο Περιστεριώτικος λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι κάτω από τις μεγαλοστομίες της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη κρύβεται μια πολιτική που όχι μόνο δείχνει ανοχή στα μεγάλα συμφέροντα αλλά έχει και ως στόχο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία καλεί την Δημοτική αρχή Παχατουρίδη να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτή απόφαση και να επαναφέρει στην εργασία τους 18 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών.

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους και το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.

Καλεί την Δημοτική αρχή να εγκαταλείψει την πολιτική των απολύσεων και να προχωρήσει στην οριστική διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος όλων των συμβασιούχων προχωρώντας στην μονιμοποίησή τους με την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και την κάλυψη πλέον όλων των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Συντονιστικό της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου

Νίκος Ζούτσος Δημοτικός Σύμβουλος.

Ετικέτες