Εν μέσω μαθητικών καταλήψεων, πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργιακή πορεία στην Πάτρα. Πάνω από 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Όλγας, δίνοντας συνέχεια στο πλήθος κινητοποιήσεων που έχουν ξεσπάσει πανελλαδικά αλλά και τοπικά.
Δυνατό παρόν έδωσε η ΕΛΜΕ, αλλά και άλλα σωματεία και εργαζόμενοι που πλήτονται από το πιο πρόσφατο κύμα της επίθεσης της κυβέρνησης (διοικητικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην υγιεία). Εμφανής ήταν και η παρουσία των φοιτητών, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πορεία ακούστηκε πλήθος αντικυβερνητικών συνθημάτων καθώς και μουσική από αυτοσχέδα όργανα και κρουστά μαθητών του μουσικού σχολείου και καθηγητών. Το πιο θετικό στοιχείο στη σημερινή πορεία ήταν η οργανωμένη παρουσία των μαθητών (οι οποίοι είχαν 2 πανό),που προέκυψε ως αποτέλεσμα των καταλήψεων που ξεκίνησαν χθες και σήμερα σε πάνω από 20 σχολεία της Πάτρας. Οι μαθητές μπήκαν και "αυτοί στο χορό" δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στο "Νέο Σχολείο" όπως και την αλληλεγγύοι στους απεργούς καθηγητές τους. Παρόλο που το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία δεν φτάνει στο αρχικό 83%, οι μαθητικές καταλήψεις δίνουν νέα πνοή στων αγώνα ενάντια στην διάλυση της παιδείας.
Η απεργία των καθηγητών, όπως και η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και της ΠΟΕ - ΟΤΑ που ξεκίνησε χθες έχουν δόσει σαφές στίγμα και προοπτική. Σε συνδυασμό με τις μαθητικές καταλήψεις δείχνουν ότι στην Πάτρα, υπάρχει η βάση για την συνέχεια του αγώνα. Oι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με τη συναυλία των διοικητικών υπαλλήλων σήμερα το απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας με θέμα την συνέχιση της απεργίας.
Η μαζικότητα της συναυλίας και η οργανωμένη παρουσία μελών ΔΕΠ και φοιτητών αλλά και νεολαίας και κομματιών εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του κόσμου στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.
Η συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, με ελάχιστα περιορισμένη μαζικότητα, δεν κατάφερε να πάρει απόφαση ανάμεσα στην αναστολή ή στη συνέχιση της απεργίας, μιας και καμία πρόταση δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Παρόλα αυτά, από πολλούς καθηγητές εκφράστηκε η ανάγκη ύπαρξης μόνιμης επιτροπής αγώνα σε κάθε σχολείο, η οποία πέρα από τον ρόλο της σε κάθε σχολείο θα έχει και των ρόλο συντονισμού μεταξύ των σχολείων αλλά και του συντονισμού των εκπαιδευτικών γενικότερα με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας Το πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα εξαρτηθεί από την αυριανή συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια και να είναι η εξέλιξη, είτε η απεργία συνεχιστεί, είτε υπάρξει αναστολή προκειμένου να υπάρξει "συντήρηση δυνάμεων" (όπως εκφράστηκε στην συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας) το βάρος πέφτει στο ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερά, η οποία πρέπει να οργανώσει και να συντονίσει τους επιμέρους αγώνες και απεργίες που διεξάγονται και θα συνεχίσουν να διεξάγονται αυτή τη στιγμή. Η υλοποίηση ανοιχτών επιτροπών αγώνα, οι οποίες θα επιτύχουν αυτό το στόχο, είναι αυτή που θα μπορέσει να βάλουν αγώνα σε μια νικηφόρα κατεύθυνση με στόχο την ανατροπή. Η κίνηση ειδικά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προς μια τέτοια κατεύθυνση είναι επιτακτική και κάθε μέρα καθυστέρησης λειτουργεί ενάντια στον αγώνα των "από κάτω".
Προς το παρόν, την αυριανή μέρα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Ο διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου έχουν κινητοποίηση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.(Δυστυχώς ,η σημερινή Σύγκλητος παρά το γεγονός ότι το ένα τρίτο των διοικητικών του Πανεπιστημίου μένουν στο δρόμο και παρά τις αντιδράσεις των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ, επέλεξε μια συμβολική, για τα μάτια του κόσμου, "αναστολή διοικητικής λειτουργίας" από το κλείσιμο του Πανεπιστημίου -που επέλεξαν το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ στην Αθήνα- το οποίο θα αποτελούσε και ουσιαστική στήριξη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων)