ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΥΤΙΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 13 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τις τρεις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία κάνει ρατσιστικά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, Εκατοντάδες αστυνομικοί όλων των ειδών (υπάρχει πλεόνασμα βλέπετε, που αντισταθμίζει το έλλειμμα υγειονομικών και εκπαιδευτικών) σταματάνε μετανάστριες και πρόσφυγες και τους συγκεντρώνουν σε κλούβες για μαζικές προσαγωγές. Άνθρωποι που πήγαιναν στη δουλειά τους, που έκαναν μια βόλτα, που πήγαιναν να συναντήσουν τους δικούς τους ή που τους περίμεναν στο σπίτι τα παιδιά τους μεταφέρονται μαζικά στην Αμυγδαλέζα και σε αστυνομικά τμήματα. Είτε έχουν χαρτιά είτε όχι κρατούνται αρχικά όλοι για ώρες...

Εκατοντάδες καταλήγουν στην Αμυγδαλέζα, ένα από τα πολλά φρικαλέα κέντρα κράτησης όπου οι άνθρωποι φυλακίζονται επειδή έτυχε να γεννηθούν κάπου αλλού ή επειδή το χρώμα του δέρματος τους δεν είναι όσο λευκό πρέπει. Ένα από τα μέρη που υλοποιείται το κυβερνητικό σχέδιο “να κάνουν το βίο αβίωτο” στους κυνηγημένους αυτού του κόσμου.

Στους “μη-τόπους” όπως η Αμυγδαλέζα, εκεί που δεν υπάρχουν "δικαιώματα", εκεί που δεν υπάρχουν αλληλέγγυοι άνθρωποι ή ένα χέρι βοήθειας να σε κρατήσει, οι άνθρωποι αποχωρίζονται από τους δικούς τους, τις οικογένειες, τα παιδιά, τους φίλους και τις φίλες και κλείνονται μέσα σε κλουβιά για μήνες. Στο “καλό” σενάριο, μετά από μήνες εγκλεισμού απλά τους αφήνουν και τους δίνουν προθεσμία να εγκαταλείψουν τη χώρα. Άλλοι απλά “εξαφανίζονται” ακολουθώντας την τύχη χιλιάδων ανθρώπων που συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται παράνομα και εγκληματικά από τα νησιά του Αιγαίου, τον Έβρο και όλη τη χώρα και “εμφανίζονται” πάλι μέσα σε μια βάρκα που παρασύρεται προς τα Τουρκικά παράλια, πνιγμένοι στις Τουρκικές ή τις ελληνικές ακτογραμμές ή στην Τουρκική όχθη του Έβρου αφού τις έχουν ληστέψει υπάρχοντα και χαρτιά.

Χωρίς χαρτιά, με βάση το “δίκαιο” της ΕΕ και των διάφορων κυβερνήσεων (από τον Ορμπαν στον Μητσοτάκη) μπορεί να βρεθούν άνθρωποι που ζουν για χρόνια και έχουν χτίσει τις ζωές τους εδώ. Χωρίς χαρτιά μπορεί να βρεθούν άνθρωποι που προσπαθούν να διασχίσουν την Ελλάδα για να βρουν καταφύγιο σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα. Χωρίς χαρτιά μπορεί να βρεθούν άνθρωποι που απλά δεν άρεσαν σε κάποιο “όργανο” που τους έσκισε τα χαρτιά. Τα χαρτιά αυτά που σε κάνουν τελικά άνθρωπο γιατί χωρίς αυτά χάνεις την ανθρώπινη υπόσταση...

Χτες Τετάρτη 16/3/2022, στην πλατεία Βικτωρίας μερικοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης με τους μετανάστες. 14 συνάνθρωποι μας, ανάμεσα τους και ο συνάδελφος μας Επιθεωρητής Εργασίας Αλέξανδρος Κυτίνος προσήχθησαν στην Γενική Ασφάλεια και έμειναν για αρκετές ώρες στον διαβόητο 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Αφέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα ελεύθεροι, αλλά τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ...παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια.

Θα οριστεί δικάσιμος και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σοβαρής ποινής!

Οι 14 αλληλέγγυοι, κατηγορούνται για απείθεια στη βαρβαρότητα και το ρατσισμό, για απείθεια στα φρικιαστικά κέντρα κράτησης και στη στέρηση της ελευθερίας. Επειδή ως ελεύθεροι άνθρωποι, συμπαραστάθηκαν έμπρακτα σε συνανθρώπους μας που υφίστανται την άγρια καταστολή ενός Κράτους που υποκριτικά διαχωρίζει τους μετανάστες σε καλούς και κακούς.

Ως συλλογικότητα του Υπουργείου Εργασίας, ευχαριστούμε όσους ένωσαν χθες τις φωνές τους για να αφεθούν ελεύθεροι ο συνάδελφος μας και οι υπόλοιποι 13 αλληλέγγυοι.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για:

Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης

Στέγη, τροφή, υγεία, παιδεία και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλες και για όλους.

Καμία δίωξη στους ανθρώπους που συμπαρίστανται στους μετανάστες.

Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.



Καλούμε τα Σωματεία μας και την Ομοσπονδία να λάβουν σαφή θέση, καταδικάζοντας την δίωξη που ασκείται στον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας Αλέξανδρο Κυτίνο και τους υπόλοιπους αλληλέγγυους στους μετανάστες.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να σταθούμε όλοι/ες συμπαραστάτες σε όσους διώκονται για την δράση τους υπέρ των μεταναστών.

Όλοι/όλες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/3/2022, 2μμ στην πλ.Βικτωρίας

Ετικέτες