Η Χρυσή Αυγή στην υπηρεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του 4ου μνημονίου.

Το Σάββατο 21 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, με αφορμή την εισβολή του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και άλλων μελών της φασιστικής οργάνωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος, όπου θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα από το κέντρο κράτησης του Σχιστού. Στη συγκέντρωση, μετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικές οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες. Μεταξύ αυτών, το ΜΕΤΑ, η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και η Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα, που είχαν απευθύνει και σχετικό κάλεσμα.

Με αφορμή την εισβολή των χρυσαυγιτών, μίλησε στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, η Σάσα Χασάπη από την Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η Χρυσή Αυγή πλέον φανερά, μετά την εισβολή Λαγού, «αποδεικνύει ότι είναι ενάντια σε όποιον προσπαθεί να υποδεχθεί, να δείξει την αλληλεγγύη του στα προσφυγόπουλα και στους γονείς τους, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α., συνέχισε, «εξυπηρετεί τις πολιτικές των μνημονίων και είναι φανερό από μια σειρά πραγμάτων. Εκμεταλλεύεται το πολιτικό σκηνικό, την ατιμωρησία και το “ξέπλυμα” από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως, για παράδειγμα, έγινε στο Καστελλόριζο, ή στο Δημοτικό Σχολείο του Ικονίου Περάματος, όπου η αστυνομία που παίρνει εντολές από ψηλά δεν έκανε τίποτε για μια ακόμη φορά. Προσφέρει μια πολύ σοβαρή υπηρεσία στο σύστημα και στην κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και το λαό από τα προβλήματα και από αυτό που έρχεται: το 4ο μνημόνιο».

Οι εκπαιδευτικοί, συμπληρώνει, «δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να εισβάλλει ο φασισμός μέσα στα σχολειά μας, τα οποία ήταν ανέκαθαν κέντρα αγώνα και από το μαθητικό, και από το γονεϊκό, και από το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία». Ως εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζε, «ζητάμε την ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση, στην πρωινή ζώνη δηλαδή, μαζί με τα άλλα παιδιά, όπου θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα αλλά και τη μητρική τους γλώσσα. Επιπλέον, ζητάμε προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία τους· προσλήψεις, όμως, με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα, και όχι προσλήψεις έτσι όπως τις θέλει ο ΟΟΣΑ και οι δανειστές, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Παρακολουθείστε το βίντεο – απόσπασμα από την εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» (σ.σ.: μεταδόθηκε στις 21 Γενάρη), για να ακούσετε τι είπε η Σάσα Χασάπη αλλά και η Βάσω Αμπελογιάννη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Άρτας για το ποια παιδιά τελικά είναι ενεμβολίαστα (σ.σ.: ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι φασίστες και αρκετοί γονείς να να δικαιολογήσουν το ότι δε θέλουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία), αλλά και πώς χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τους «χώρους φιλοξενίας» των προσφύγων.

Ετικέτες