Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα βγουν νικητές!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Με αυτό τον τρόπο, η αστυνομία ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης 25/1 την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Για ακόμα μία φορά, μετά τη 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, καταπατούνται στοιχειώδεις ελευθερίες και δικαιώματα του λαού. Το Σύνταγμα γίνεται κουρέλι ακόμα μία φορά καθώς τίθεται σε ισχύ το «παρασύνταγμα» Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη που αποφασίζει κατά το δοκούν πότε θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις, τι ποινές θα επιβάλλονται και πόση ακόμα εξουσία θα δοθεί στην αστυνομία.

Ούτε τα προσχήματα

Η κυβέρνηση δεν προσπαθεί πλέον να κρύψει την αντιδημοκρατική εκτροπή. Επικαλούνται την πανδημία για τη νέα απαγόρευση και την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζουν ότι αυτή δεν ισχύει στους εμπορικούς δρόμους. Επικαλούνται εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ενώ όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την απαγόρευση των συναθροίσεων! Πριν δύο εβδομάδες άνοιξαν τα σχολεία χωρίς να πάρουν το παραμικρό μέτρο. Συνεχίζουν ακόμα να μην πραγματοποιούν ελέγχους σε μεγάλους χώρους δουλειάς στη Δυτική Αττική, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους εκτεθειμένους. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άγχος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το μόνο που βλέπει είναι μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ιστορικό πισωγύρισμα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό επιδιώκουν και με τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και εκεί στοχεύει η νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων: στην πορεία των φοιτητών την Πέμπτη 28/1

Ζουν με τον φόβο του κινήματος

Ακόμα και τώρα, μέσα στην πανδημία, με τα πανεπιστήμια κλειστά σχεδόν έναν χρόνο, η κυβέρνηση τρέμει την ανάταση του φοιτητικού κινήματος αλλά και γενικά κάθε μορφής μαζικής κινητοποίησης. Είδαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν μαζικά στους δρόμους. Ακόμα και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων αμφισβητούν τον νέο νόμο. Η συναίνεση έχει σπάσει και η κυβέρνηση απαντάει με τον μόνο τρόπο που μπορεί: περισσότερη καταστολή, περισσότερος αυταρχισμός.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο στηρίζουμε την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την ερχόμενη Πέμπτη, την αντιφασιστική συγκέντρωση για τα Ίμια το Σάββατο 30/1 και κάθε άλλη κινητοποίηση του μαζικού κινήματος ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Κάθε σωματείο, σύλλογος και μαζικός φορέας πρέπει να γίνει πυρήνας ξεσηκωμού και συντονισμού του αγώνα.  Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα του λαού απέναντι στην πανδημία του αυταρχισμού και ενάντια  στη μονιμοποίηση της αντι-δημοκρατικής εκτροπής.

Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα βγουν νικητές!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!

Ετικέτες