Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν Κυριακή μεσημέρι στο κάλεσμα του δημοτικού σχήματος «Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ -ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για να διαμαρτυρηθούν και να υπογράψουν ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να μην χτιστεί νηπιαγωγείο στην περιοχή «Αλυσίδα» και να επιστραφεί το οικόπεδο στους ιδιοκτήτες του.

Σε μια περιοχή με πολύ πυκνή δόμηση, χωρίς πάρκα και παιδικές χαρές αλλά και με μεγάλη έλλειψη Νηπιαγωγείων, αυτή η απόφαση μόνο τραγικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την περιοχή.

Μετά την ψήφιση του νόμου για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, η ανάγκη εξεύρεσης αιθουσών οδήγησε τη δημοτική αρχή: 

-να χωρίζει με γυψοσανίδες ημιυπόγειες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων δημοτικών σχολείων όπως αυτό του 1ου Δημοτικού σχολείου της Β. Όλγας 

-να μειώνει τους αύλειους χώρους με προκατασκευασμένα κτίρια, ακατάλληλα για την ασφάλεια των παιδιών

-να χρησιμοποιεί παιδικούς σταθμούς και να μένουν παιδιά εκτός.

Και όλα αυτά με την αύξηση του αριθμού παιδιών από 20 στα 25 ανά τάξη μέσα στην πανδημία.

Όμως τόσο η νυν δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενες δεν έκαναν τίποτα για να βρεθούν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις 17000 τ.μ. που χαρακτηρίστηκαν οικόπεδα κατάλληλα για σχολεία, αντίθετα τα σκορπούσαν σε ακριβοπληρωμένα θεάματα υποκουλτούρας ή τα καταχρώνταν. Σήμερα επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν χώροι και χρήματα. Για την ανάπλαση όμως της περιοχής δικαστηρίων με σκοπό να γίνει νέο δικαστικό κτίριο το ΙΚΑ της ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ υπάρχουν χρήματα. Χώρος και χρήματα για το ΙΚΑ δεν υπάρχουν. Ούτε για σχολεία, ούτε για πάρκα. Ούτε για τις ανάγκες μας. Αντίθετα όπως δηλώνει το δημοτικό σχήμα, η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα για την ίδρυση και τον εξοπλισμό νέων σωμάτων της αστυνομίας για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, για αγορά  μεταχειρισμένων λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ, για την λίστα Πέτσα, τα σκοιλ ελικικού, τα Rafale και πολυτελή δείπνα σε επίτιμους καλεσμένους, για έργα βιτρίνας, ο κατάλογος της σπατάλης είναι μακρύς. Όταν όμως πρόκειται για κοινωνικές ανάγκες αρκεί μια απόφαση στα γρήγορα με μοναδικό επιχείρημα «δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες».

Η παρουσία των κατοίκων και το μάζεμα υπογραφών από μεριάς τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε για ΜΕΘ και σχολεία, όχι για την αστυνομία και τα Rafale.

https://ipolianapoda.gr/?p=1952

Ετικέτες