Η υποχώρηση του Ν. Δένδια με τη διακοπή των εργασιών στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα ως τις εκλογές, αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη του κινήματος διεκδίκησης πλήρους επαναλειτουργίας του νοσοκομείου και ενάντια στην κατασκευή κέντρου κράτησης μεταναστών.

Η χτεσινή άμεση κινητοποίηση αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, σωματείων της περιοχής και δημοτικών παρατάξεων της αριστεράς, ανάγκασε και τους νυν μνημονιακούς δημάρχους Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου να καλέσουν σε κινητοποίηση τους πολίτες της περιοχής, εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά το γεγονός πως όταν έκλειναν οι περισσότερες μονάδες του νοσοκομείου από τον Α.Γεωργιάδη, οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι ήταν απόντες. Χτες το απόγευμα (26/3) η συγκέντρωση στο Λοιμωδών είχε πάνω από 1.000 κατοίκους και έγινε μεγάλη πορεία πολλών εκατοντάδων ανθρώπων στο κέντρο του Αιγάλεω. 

Η απόπειρα του πρωτεργάτη των στρατοπέδων συγκέντρωσης Ν. Δένδια να κατηγορηθούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και η αριστερά ως ξενοφοβικοί, που αντιτίθενται σε ένα ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, προκαλεί γέλιο. Κανείς δεν εμπιστεύεται τις προθέσεις του κ. Δένδια και της ακροδεξιάς κυβέρνησής του την ώρα που έκλεισαν όλα τα άλλα ανοιχτά κέντρα στην Ελλάδα ενώ το μοναδικό που έχει απομείνει, στο Λαύριο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης καταρρέει. Κανείς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση της ντροπής της Αμυγδαλέζας που θέλει να κάνει "το βίο αβίωτο" στους μετανάστες. Σε κάθε περίπτωση, η τοπική κοινωνία τάσσεται υπέρ της πλήρους επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα και αντιτίθεται στην παραχώρηση τμημάτων του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για οποιαδήποτε χρήση. Αν ο κ. Δένδιας θέλει τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας μπορεί να κάτσει στο τραπέζι με τους τοπικούς φορείς και θα βρεθεί χώρος. Όμως το Αγ. Βαρβάρα δεν θα το κόψει σε κομματάκια, δεν θα του αλλάξει χρήση, ανήκει στους φτωχούς και τους ασθενείς, ντόπιους και μετανάστες της Δυτικής Αθήνας και απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία του.

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Δυτικών

Διαβάστε στο Rp, σχετικά με το θέμα: Χαϊδάρι: Αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 

Ετικέτες