Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1η Μάρτη, ημέρα εκδίκασης της μήνυσης, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 14:00

Την επόμενη Πέμπτη 1η Μάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η εξ αναβολής μήνυση, που έχει υποβάλει προϊστάμενη της Vodafone σε βάρος της συναδέλφου Α. Ασλανίδη, εργαζόμενης στηVodafone και εκλεγμένης συνδικαλίστριας στα ΔΣ του Ενιαίου Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus και του ΠΑΣΕ Vodafone.

Από την Άνοιξη του 2013 οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρίες Vodafone και Wind, ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στην μεταφορά του τεχνικού προσωπικού στη θυγατρική εταιρία Victus με αφορμή το έργο του Network Sharing. Ο αγώνας αυτός κλιμακώθηκε τους επόμενους μήνες για να καταλήξει σε μια –μερική μεν, αλλά- σημαντικότατη νίκη: την μεταφορά όλων των συναδέλφων χωρίς την παραμικρή δυσμενή αλλαγή στους όρους αμοιβής και εργασίας τους, με την κάλυψη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τους και με την συνδικαλιστική ενότητα με τους εργαζόμενους των μητρικών εταιριών. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι αντίστοιχες μεταφορές εργαζομένων συνοδεύονται από επώδυνες μεταβολές για τους εργαζόμενους, όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή ωραρίου κλπ.

Αυτή η επιτυχία έγινε εφικτή χάρη στη δυναμική απάντηση των εργαζομένων και στις δύο εταιρίες για περίπου έναν χρόνο με πολύμορφες κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστάτησε η συνάδελφος Α. Ασλανίδη. Σε μια από αυτές τις δράσεις, συγκεκριμένα στην 24ωρη απεργία της 11/10/2013 η μεγάλη συμμετοχή στη Vodafoneθορύβησε ιδιαίτερα την διοίκηση. Αποφάσισε λοιπόν να κινηθεί τρομοκρατικά: Έστειλε εξώδικο στη Διοίκηση του ΠΑΣΕ Vodafone και προχώρησε σε μήνυση ενάντια στη συνάδελφο και εκλεγμένη συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη. Την μήνυση κατέθεσε τότε μια εργαζόμενη στη Vodafone, καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας (για να ανταμειφθεί λίγο αργότερα με την προαγωγή της!), ισχυριζόμενη διάφορα ψευδή και ανυπόστατα, όπως ότι απωθήθηκε και χτυπήθηκε από την συνάδελφο!

Πρόκειται για σκευωρία, που προστίθεται στις επιθέσεις της εργοδοσίας της Vodafone σε κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης των εργαζομένων (δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προκηρυγμένες απεργίες, μαζικές απολύσεις, άρνηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τα τελευταία 4 χρόνια). Πρόσφατα έσυρε 4 μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone -μεταξύ τους και η διωκόμενη συνάδελφος Ά. Ασλανίδη- σε «πειθαρχικό» συμβούλιο, επειδή οργάνωσαν κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας το έργο των παλιών μνημονιακών κυβερνήσεων, είναι υπεύθυνη για την αποθράσυνση των εργοδοτών. Με τα μέτρα για τα Εργασιακά που ψηφίστηκαν με το Πολυνομοσχέδιο για την 3η Αξιολόγηση θέλουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων, στοχεύοντας στα πιο αγωνιστικά στοιχεία μέσα στο κίνημα. Στήνουν μια εργασιακή ζούγκλα χωρίς προηγούμενο, ποινικοποιώντας την απεργία και κάθε αγωνιστική συνδικαλιστική δράση, απαραίτητος όρος για την εφαρμογή των Μνημονίων και την μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

Το Ενιαίο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus με απόφαση της ΓΣ στις 7/2 προχωρά σε Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1η Μάρτη, ημέρα εκδίκασης της μήνυσης, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 14:00. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν έμπρακτα σε αυτό τον αγώνα για να μην περάσει η τρομοκρατία της διοίκησης της Vodafone ενάντια στους αγωνιστές εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, την νεολαία, φορείς και σωματεία να καταδικάσουν τις χαλκευμένες κατηγορίες της εργοδοσίας της Vodafone σε βάρος της συναδέλφου και συνδικαλίστριας Α. Ασλανίδη.

  • Να αποσυρθεί άμεση η μήνυση ενάντια στη συνάδελφο Α. Ασλανίδη
  • Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές και τους αγωνιστές
  • Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

To Δ.Σ.

www.eniaioswmateio.gr - info@eniaioswmateio.gr

Ετικέτες