Ποτέ ξανά φασισμός!

Την Τρίτη 4/7 στο Εφετείο συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η έφεση της δίκης των «Αυτόνομων Εθνικιστών»,  των νεοναζί τραμπούκων που τον Γενάρη του 2010 είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων στο μετρό Πανόρμου.
 

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνη του 2015 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα 8 από τους 32 κατηγορούμενους (οι ανήλικοι είχαν δικαστεί νωρίτερα και είχε κριθεί πως τέλεσαν την πράξη για την οποία κατηγορούνταν). Η τότε πρόταση της εισαγγελέως ήταν να κριθούν ένοχοι και οι 32, αλλά η πρόεδρος  με ένα πρωτοφανές, ποσοτικό σκεπτικό,  απάλλαξε τους υπόλοιπους κρίνοντας πως είναι ένοχοι όσοι αναγνωρίστηκαν από δύο και πλέον μάρτυρες…  Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν σαφώς αναντίστοιχες  με το σκοπό και τη βιαιότητα της επίθεσης,  οι  δε κατηγορούμενοι - που πριν την απόφαση διατράνωναν τη αθωότητα τους -  έφυγαν χαμογελαστοί από το δικαστήριο και φυσικά δεν τους έλειψε το θράσος να ασκήσουν έφεση!
 

Η σημασία να καταδικαστούν οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές, όπως και κάθε άλλη ναζιστική συμμορία, είναι προφανής.  Ζούμε σε μια εποχή όπου οι ακροδεξιές φωνές δυναμώνουν, συνεπικουρούμενες τόσο από τις πολιτικές λιτότητας όσο και από την πρόσφατη κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ζούμε σε μια περίοδο που η μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει καθυστερήσει σε τέτοιο βαθμό που κυκλοφορούν ελεύθεροι ο δολοφόνος Ρουπακιάς και οι προϊστάμενοι του. Από τις επιθέσεις στον Ασπρόπυργο και τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελόκηπους, μέχρι τα πρόσφατα πογκρόμ στο Μενίδι, οι φασιστικές προκλήσεις συνεχίζονται ή και παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις.  Κάθε μάχη απομόνωσης των νεοναζί, καταδίκης των πρακτικών τους και απόκρουσης του ρατσιστικού δηλητηρίου τους είναι κομβικής σημασίας.

 Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής (Β ΕΛΜΕ Αθηνών, Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ου διαμερίσματος, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 7ου διαμερίσματος) κινητοποιούμαστε ξανά για να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και για να οργανωθεί η κινηματική παρουσία στο δικαστήριο την Τρίτη 4 Ιουλίου. Ζητάμε επίσης οικονομική ενίσχυση από συλλογικότητες, όπως και κάθε αντιφασίστα αγωνιστή και αγωνίστρια για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων που ανέρχονται σε περίπου 2.000 ευρώ για την πολιτική αγωγή.

Ετικέτες