Σήμερα (5/5) τελευταία ημέρα ορισμού συμβούλου για την ιδιωτικοποίηση του ποσοστού της ΕΥΑΘ, που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, η Διοίκηση της ΕΥΑΘ δέχθηκε στα γραφεία της Εταιρείας τους επικεφαλής της εταιρείας SΟΥEZ που έχει παρελθόν όλα τα προηγούμενα χρόνια στα σχήματα που διεκδικούν ποσοστό από την πώληση της ΕΥΑΘ.

Σαν Σωματείο Εργαζομένων είχαμε πληροφορίες ότι θα επισκέπτονταν το Διυλιστήριο της ΕΥΑΘ και τον Βιολογικό καθαρισμό. Σκοπός του Σωματείου ήταν να σταματήσει την επίσκεψη της ΣΟΥΕΖ στους συγκεκριμένους χώρους. 'Όμως η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ με την Διοίκησή της. 'Επειτα από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων που μπήκαν απρόσκλητοι στη αίθουσα που γινόταν η σύσκεψη και έπειτα από επιμονή του, η προγραμματισμένη όπως μας είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος σύσκεψη και οι επενδυτές, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ.

Στη συνέχεια το Σωματείο, είχε προγραμματισμένη στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30. 'Εξω από τα κεντρικά γραφεία υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση και πανό, ενώ οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν τη στάση εργασίας μη επιτρέποντας σε κανέναν να μπει μέσα στο χώρο για να εργαστεί.

'Εξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας και πολίτες δηλώνοντας έντονα την αντίδρασή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, όπως το "ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ", "ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ", ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ), ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, όπως επίσης και συνάδελφοι μας Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, που ήρθαν για να στηρίξουν τον αγώνα μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ στο ισόγειο των γραφείων της, όπου εκτός από τους εργαζόμενους και το Δ.Σ. του Σωματείου, μίλησαν και εκπρόσωποι των φορέων που την παρακολούθησαν καθώς και εκπρόσωποι των Συμβασιούχων εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Επιβεβαιώθηκε από όλους αυτό που το Σωματείο μας χρόνια παλεύει, η θέληση των εργαζομένων να μην κάνει το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος που έγινε για το ΝΕΡΟ και που το 98% των κατοίκων της πόλης τάχθηκε ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ, ΝΑΙ, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν σε άλλο Δημοψήφισμα.

Και σαν επίλογος το Δ.Σ. του Σωματείου μας, έχει πάρει ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.

Υ.Γ.: Το 74% της ΕΥΑΘ βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά το 23% από το ποσοστό αυτό θα πωληθεί μαζί με ένα ποσοστό 26% που βρίσκεται μοιρασμένο στην κατοχή της ΣΟΥΕΖ και σε μετοχές στο Χρηματιστήριο φτάνοντας έτσι το ποσοστό του 49% να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών. Το υπόλοιπο 51% περνάει στο Υπερταμείο για 99 χρόνια προς αξιοποίησή του για την αποπληρωμή του ΧΡΕΟΥΣ.

Ετικέτες