Την Δευτέρα 13/02,πραγματοποιήθηκε μαθητική πορεία από τα Προπύλαια,η οποία κατέληξε έξω από το μουσείο της Ακρόπολης.

Χίλιοι περίπου μαθητές βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας μια καλύτερη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Πιο συγκεκριμένα,απαίτησαν την άρση του νέου μέτρου που φέρνει τις Ενδοσχολικές πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, χρηματοδότηση των σχολείων για τη θέρμανση τους, ενίσχυση του σχολικού μαθήματος-καθώς ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης η πλειοψηφία αναγκάζεται να παρακολουθεί μαθήματα στα φροντιστήρια, που σημάνει τον αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση πολλών παιδιών που είναι από οικογένειες φτωχότερων λαικών στρωμάτων-,επαναφορά των κατηργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, διατήρηση της δυνατότητας του ατόμου να μπορεί να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις και να ξαναδώσει εισαγωγικές στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του και ένταξη των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία.

Σε γενικές γραμμές, οι μαθητές και οι μαθήτριες έμοιαζαν απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τις νέες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας, όντας αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα έχουν διεξαχθεί και άλλες διαμαρτυρίες ενάντια στο νέο Λύκειο και μάλιστα μια αντιπροσωπεία από δεκαπενταμελή διάφορων σχολείων της Αθήνας εξέφρασε τη δυσφορία τους σε συνάντηση με στελέχη του ΥΠΑΙΘ, οι οποίοι φάνηκαν αμείλικτοι στα δίκαια αιτήματα τους.

Ο αγώνας των μαθητών επεκτάθηκε και στα ευρύτερα πολιτικά ζητήματα, όπως η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η επάνοδος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής-ειδικότερα σε ότι θίγει το προσφυγικό- .Αξίζει να αναφερθεί η στήριξη που εκδήλωναν οι περαστικοί στη θέα των οργισμένων μαθητών, υπενθυμίζοντας τους πως αυτοί είναι το "αύριο" και πως αυτοί θα απαλλάξουν την κοινωνία από τα Μνημόνια, τη Λιτότητα και τις Ταξικές Ανισότητες. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και το ετοιμοπόλεμο μαθητικό κίνημα εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας τα όνειρα και το μέλλον του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά.

Ετικέτες