Ο Πολιτιστικός Σύλλογος 'Ανω Αμπελοκήπων προχωρά σε ψηφιακή συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα να του παραχωρηθεί η αίθουσα του Πάρκου ΚΑΠΑΨ, την οποία ήδη χρησιμοποιεί εδώ και 6 χρόνια.

Παρά το γεγονός πως το πρόσφατο τελεσίγραφο της Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ για παράδοση του χώρου παρήλθε άπρακτο λόγω των αντιδράσεων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

Αντιθέτως είναι ώρα για αγώνα!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων είναι ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα της Αθήνας. Είναι ένας σύλλογος που, εκτός από την πλούσια πολιτιστική του δράση, έχει διακριθεί για τη συμμετοχή του στην υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων (χωρίς την οποία το πάρκο ΚΑΠΑΨ δεν θα είχε γίνει πάρκο, αλλά και για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδί), στην αλληλεγγύη στα φτωχοποιημένα τμήματα της κοινωνίας, στις διεκδικήσεις για το Γηροκομείο Αθηνών, στους αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες. Πολύ πρόσφατα έδωσε ξανά αγωνιστικά δείγματα γραφής ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια εκμετάλλευσης χώρων πρασίνου στο μετρό Αμπελοκήπων και στη Λουίζης Ριανκούρ.

Η επίθεση που δέχεται από την Δημοτική Αρχή δεν ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένη. Στο πρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων στοχοποιείται κάθε εναλλακτική δομή και κάθε εστία αγώνα. Η δε τρέχουσα επίθεση δεν είναι καθόλου ξεκομμένη από το νομοσχέδιο Βορίδη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση μέσα στην ερχόμενη βδομάδα και το οποίο , μεταξύ πολλών άλλων, επιχειρεί να καταργήσει τις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Όπως ακριβώς θέλουν τις γειτονιές μας χωρίς εστίες αμφισβήτησης, έτσι τις θέλουν και χωρίς δυνατότητα εκπροσώπησης και άμεσης έκφρασης των αιτημάτων μας. Δεν θα περάσουν τα σχέδια τους!

Στηρίζουμε μαζικά το ψήφισμα για παραχώρηση της αίθουσας του πάρκου ΚΑΠΑΨ στον Πολιτιστικό Σύλλογο 'Ανω Αμπελοκήπων!, εδώ 

Ετικέτες