Στην μνημονιακή Ελλάδα του 2016, όπου οι προσλήψεις εργαζομένων με 5μηνες, 8μηνες ή ετήσιες συμβάσεις βαφτίζονται «διορισμοί», η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης ονομάζεται «κοινωνική δικαιοσύνη» και ο κόφτης των μισθών και των συντάξεων «προαιρετικό μέτρο», ανθούν επίσης και διάφοροι «απεσταλμένοι» του Υπ. Υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Μιλάμε, βέβαια, για το Νοσοκομείο της Άρτας. Σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, οι γιατροί και οι επιστήμονες δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες του 2016. Οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι τεχνικοί, επίσης δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους. Γι’ αυτό και από σήμερα οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ πιθανώς στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουν και οι οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Τα κονδύλια υπάρχουν, αλλά μένουν αδιάθετα, μέσα σε ένα πλαίσιο ασυννεννοησίας, ανευθυνότητας, ευθυνοφοβίας και, κυρίως και πάνω απ’ όλα, προκλητικής αδιαφορίας για το μέλλον των γιατρών, των υγειονομικών, του ίδιου του νοσοκομείου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα διορισμένα από το Υπ. Υγείας μέλη στο ΔΣ του Νοσοκομείου φτάνουν στο σημείο να εγκαλέσουν τους συναδέλφους γιατρούς,  μέλη της 3μελούς επιτροπής του Νοσοκομείου, διότι " επέλεξαν να ασκήσουν ανοίκεια κριτική στους προϊσταμένους τους, για υπηρεσιακό ζήτημα". Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι η συνδικαλιστική δράση δεν γνωρίζει ιεραρχίες. Δε ρωτάνε τον κο Πολάκη, που τόσο του αρέσει να κυβερνά υπό το βλέμμα του Βελουχιώτη; Ας τους ενημερώσει, (κάτι θα θυμάται από τα παλιά), και μετά, ας παραιτηθούν.

Αρκετά! Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Άρτας, αλλά και την συμμόρφωση των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου με τα ισχύοντα σε όλο το υπόλοιπο ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ, μετά από πρότασή μας, ζήτησε κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να απαιτήσει από αυτόν την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Ετικέτες