Την αφορμή και τα στοιχεία για το συγκεκριμένο άρθρο, τα πήρα από την ομιλία στις (11.11.2015) του κ. Τσιάκαλου, πρώην καθηγητή στο ΑΠΘ.
Τα επίσημα στοιχεία δίνουν γύρω στους 3.500 νεκρούς στη Μεσόγειο. Τι γίνεται όμως με τους αγνοούμενους: Λαμβάνοντας υπ όψιν και αυτόν τον παράγοντα ο αριθμός, ξεπερνάει τις 23.000.
Με βάση την οδηγία 51/2001/ΕΚ, η ΕΕ, απαγόρευσε την αερομεταφορά προσφύγων, με μεγάλα πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρείες που θα παραβούν την οδηγία αυτή. Επίσης δεν λειτουργούν Προξενεία Ευρωπαικών χωρών για να τους παρέχουν βίζα. Έτσι στρέφονται στα κυκλώματα διακίνησης. Κατ αυτόν τον τρόπο ξοδεύονται από τους πρόσφυγες γύρω στο 1.000.000.000. Από την άλλη πλευρά η ΕΕ ξοδεύει πολύ παρά πάνω από 1.000.000.000 ευρω για μέτρα αντιμετώπισης των προσφυγικών εισροών.
Ένα από τα πιο δαπανηρά και γνωστά έργα είναι "ο φράχτης του Έβρου". Ένα έργο που επεκτείνεται σε απόσταση 12,5 χλμ και αποτελείται από 6.000 κυβικά σκυρόδεμα, 800 τόνους χάλυβα, 20.700 μ. συρματοπλέγματος, 140.000 μ. κορσετίνας (λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα, που δρα σαν αγκίστρι) και 210.000 μ. σύρμα.
Η επίσημη ονομασία του, είναι "σύρμα του ΝΑΤΟ". Σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970 στη Γερμανία από τις Αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις, με σκοπό να αποτρέψουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των βάσεων τους.
Τα Γερμανικά δικαστήρια απαγόρευσαν τη χρήση από ιδιώτες και η εταιρεία Mutavox του Βερολίνου αρνήθηκε να προμηθεύσει την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, δηλώνοντας δημόσια, ότι η χρήση του, αποσκοπεί αποκλειστικά στη ματαίωση εγκληματικών πράξεων.
Αυτό το φονικό όπλο νομιμοποιήθηκε, στην πράξη, από τις ελληνικές κυβερνήσεις το 2012.
Το έργο δεν αποτελείται μόνο από τον φράχτη αλλά επεκτείνεται και στο ποτάμι, με θερμικές κάμερες και ανιχνευτές (αναπνοής και καρδιακών παλμών).
Αυτό λέγεται "Σύστημα του φράχτη του Έβρου" και καταλαβαίνει κανείς ότι είναι απόρθητο.
Το φονικό αυτό όπλο στοίχισε 5.5 εκ. από τα οποία τα 3.16 εκ. πήγαν στην κατασκευαστική εταιρεία. Τους πρώτους έντεκα μήνες στοίχησε 24 εκ. η επιχείρηση "Ασπίδα" . Συνολικά κατά τη διετία 2010-2012 ο έλεγχος των συννόρων στον Έβρο στοίχισε 67 εκ.
Σήμερα είναι αποσπασμένοι 670 αστυνομικοί, μόνο στον φράχτη του Έβρου, που παίρνουν 64 ευρώ την ημέρα δηλ. στοιχίζουν 42.880 ευρώ την ημέρα. Και σε αυτούς να προσθέσουμε και άλλους αστυνομικούς που χειρίζονται το υπόλοιπο σύστημα του φράχτη του Έβρου.
Σε αυτά τα ποσά προστίθονται, κονδύλια της τάξης, των 6 εκ. για συνθήκες κράτησης, 44 εκ για να φτιαχτεί μηχανισμός απώθησης και 37 εκ για επαναπροώθηση, που πάρθηκαν από το 2012 και μετά από τις Ελληνικές κυβερνήσεις από την ΕΕ. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις καλοκαιρινές δηλώσεις της κυβέρνησης, ότι μας βρήκε απροετοίμαστους το προσφυγικό ζήτημα.
Μία ακόμα αντίθεση, είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ναρκοπέδιου. Καθώς το 2005 η τότε Ελληνική κυβέρνηση δήλωση τον ΟΗΕ ότι ολοκλήρωσε την αποναρκοθέτηση του Έβρου. Παρ όλα αυτά, την περίοδο 1992-1998 είχαμε 35 νεκρούς από τα ναρκοπέδια στον Έβρο και 8 νεκρούς από ανατροπές λέμβων στο ποτάμι. Μπορεί κανείς να διακρίνει το μέγεθος, των χαμένων ψυχών, μεταξύ του τότε ναρκοθετημένου Έβρου και του τωρινού θανατηφόρου Αιγαίου.
Η μόνη δίοδος λοιπόν είναι το Αιγαίο. Δίοδος όχι ασφαλής. Αλλά με ελπίδα για επιβίωση από τους πρόσφυγες. Καθημερινά έχουμε νεκρούς. Νεκρά παιδά που αδυνατούν να επιβιώσουν στα κρύα νερά του Αιγαίου και νεκρές μάνες, προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους!
Είμαστε μάρτυρες ενός συνεχούς και αποτρόπαιου καθημερινού εγκλήματος. Όλη η "Πολιτισμένη Ευρώπη" σε "διατεταγμένη υπηρεσία", εξόντωσης ενός έθνους και όχι μόνο. Θα συναινέσουμε στο έγκλημα αυτό ή θα αντισταθούμε, πάνω από κάθε φράχτη!
Ο λαός μας, έχει δείξει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο προσφυγικό θέμα.
Ας κάνουμε ένα βήμα παρά πέρα και ας γίνουμε η ερπυστριοφόρα, που θα ρίξει τα τείχη του θανάτου!