Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών, εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων στο Σύνταγμα.

UPDATE: 

Χιλιάδες αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι στο Σύνταγμα απόψε (12/2) το βράδυ, 4 χρόνια ακριβώς μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση ενάντια στο μνημόνιο 2. 

Με συνθήματα, πανώ και τραγούδια, αλλά και τρακτέρ διακοσμημένα με σημαίες που απεικόνιζαν τον Μαρίνο Αντύπα (σύμβολο της μαχητικότητας των φτωχών αγροτών), περίπου 20.000 αγρότες από δεκάδες μπλόκα όλης της χώρας, έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα, προχωρώντας σε διήμερη διαμαρτυρία ενάντια στα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που εξαθλιώνουν τους μικρούς αγρότες. 

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κατασυκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει το αγροτικό κίνημα, τα χειροκροτήματα των Αθηναίων στα σημεία από τα οποία πέρασαν οι αγρότες και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, δικηγόρων, μηχανικών και της Αριστεράς, αποδεικνύουν ότι οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που απαιτούν την απόσυρση του εκτρώματος Κατρούγκαλου, μπορούν να νικήσουν, κάνοντας ένα αποφασισιτκό βήμα για το μπλοκάρισμα της μνημονιακής πολιτικής. 

Η ΛΑΕ, που βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των αγροτών, στηρίζει και το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (13-2) και καλεί τα μέλη και τους φίλους της στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή Όθωνος και Αμαλίας, στο Σύνταγμα.

Αγρότες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, όλοι στον κοινό αγώνα για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Από το πρωί οι αγρότες της Κρήτης συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. 

Με πλοία από την Κρήτη έφτασαν 1.200 αγρότες από την Κρήτη, στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί, κατευθύνθηκαν  προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ο υπουργός, Β. Αποστόλου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε κάθε συνάντηση μαζί τους. Στο πλευρό τους, οι γεωρτεχνικοί υπάλληλοι του ΥΠΑΑΤ, με την ΠΟΓΕΔΥ να έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30πμ, έως τη λήξη του ωραρίου.   

Στο πλαίσιο του περίφημου «διαλόγου»,  για τον οποίο υπερθεματίζει η κυβέρνηση, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στους συγκεντρωμένους που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την είσοδο του κτηρίου. Όταν οι αγρότες πέταξαν πέτρες ακολούθησε επιχείρηση «εκκαθάρισης» με κυνηγητό στους γύρω δρόμους και τουλάχιστον 4 προσαγωγές. Οι αγρότες ανασυντάχθηκαν στην πλατεία Βάθη και έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ αναμένεται να κινηθούν προς την πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, οι αγρότες έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου κυνήγησαν δύο περιπολικά, ενώ έριξαν στο δρόμο ντομάτες και πορτοκάλια. Αφορμή ήταν η παρεμπόδιση φορτηγού με αγροτικά προϊόντα που ήθελε να φτάσει στο σημείο της συγκέντρωσης. Έπειτα, επέστρεψαν στην οδό Αχαρνών.

Σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και στις εισόδους της Αττικής, αστυνομικά μπλόκα ελέγχουν ώστε να μην περάσει κανένα τρακτέρ, πέρα από όσα έχουν συμφωνηθεί να «παρελάσουν» συμβολικά. Αγρότες από τα Χανιά, λίγο πριν φτάσουν στο Σύνταγμα εμποδίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και δύο εξ αυτών προσήχθησαν στο ΑΤ Ακρόπολης.

Οι αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Β. Ελλάδα και την Πελοπόννησο βρίσκονται στο δρόμο για την Αθήνα.  Το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία, η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν (πλατεία Κλαυθμώνος 5μμ) σε συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, με στόχο ένα μαζικό συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού, όπου μικρομεσαίοι αγρότες, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και οι «μπλοκάκηδες», θα στείλουν μήνυμα αντίστασης και αγωνιστικής κλιμάκωσης μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης και δανειστών. 

Ετικέτες